Un nou municipalisme del bé comú Revisat per Revista Treball a . La Convenció Municipal del passat 21 d’octubre va agrupar 350 càrrecs locals d’ICV-EUiA-EPM per construir una alternativa a l’austeritat i pel bé comú. L’Audito La Convenció Municipal del passat 21 d’octubre va agrupar 350 càrrecs locals d’ICV-EUiA-EPM per construir una alternativa a l’austeritat i pel bé comú. L’Audito Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » Un nou municipalisme del bé comú

Un nou municipalisme del bé comú

Un nou municipalisme del bé comú

La Convenció Municipal del passat 21 d’octubre va agrupar 350 càrrecs locals d’ICV-EUiA-EPM per construir una alternativa a l’austeritat i pel bé comú.

L’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú va ser l’espai que va acollir la Convenció per encetar el disseny d’un nou municipalisme, adequat a aquest canvi d’època, que es basi en la defensa del bé comú i dels drets de la ciutadania i suposi, en les properes eleccions locals, una alternativa a les polítiques d’austeritat dictades per la dreta.

La Convenció Municipal va comptar amb diversos diàlegs i tallers, i també van assistir-hi un representant de Syriza, un membre del govern de Rivas-Vaciamadrid, d’IU, representants de la CHA, Procés Constituent o la corrent socialista “Avancem”. Precisament, la voluntat de posar en comú espais de confluència sociopolítica des del món local entre diverses formacions d’esquerres del país i forjar un procés constituent alternatiu a les polítiques de la dreta conservadora des dels pobles i ciutats, va centrar bona part del debat i la reflexió política de la Convenció.

Per altra banda, la Jornada també va comptar amb tres tallers sobre drets socials, sostenibilitat i espais de democràcia deliberativa des l’òptica local, on hi van participar experts i acadèmics, representants dels moviments socials i càrrecs locals de la coalició. Alhora, es va posar en comú la Xarxa de Bones Pràctiques del conjunt d’experiències i polítiques endegades des de la coalició als ajuntaments i ens locals.

Per últim, es va donar el tret de sortida de la Jornada amb la presentació del document ‘Construint el bé comú. Un nou municipalisme emancipador per al canvi d’època’, que aposta per “trenar espais de confluència sociopolítica i articular un nou municipalisme que serveixi per canviar-ho tot: ciutats i pobles com a espais de democràcia deliberativa i directa, per una nova economia, per la justícia social, compromesos amb la sostenibilitat i amb espais de solidaritat.

La Convenció va ser també un espai de reivindicació del municipalisme d’ICV i del conjunt de la coalició, el compromís diari de la nostra gent compromesa amb la vida quotidiana com a espai tangible de transformació social, i amb les polítiques de proximitat com a eines de construcció de dignitat, igualtat i sostenibilitat. Des dels ajuntaments, des dels barris, a peu de carrer, ICV segueix fent una aportació cabdal al procés de millora de les condicions de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.

En aquest link pots visitar una presentació de la Xarxa de Bones Pràctiques de la coalició ICV-EUiA-EPM

http://prezi.com/3j3sro2mfgyg/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Autor/Autora

Arnau Funes

Responsable d'Eleccions Municipals d'ICV

Articles publicats : 6

Deixa el teu comentari

Scroll to top