Un decàleg amb E d’Esquerra Verda Revisat per Revista Treball a . Segur que algunes persones ja em coneixeu, i d’altres no... així que em presento. Sóc l’Anna Martin Cuello i fa 15 anys que milito en política. Vaig començar al Segur que algunes persones ja em coneixeu, i d’altres no... així que em presento. Sóc l’Anna Martin Cuello i fa 15 anys que milito en política. Vaig començar al Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » Un decàleg amb E d’Esquerra Verda

Un decàleg amb E d’Esquerra Verda

Un decàleg amb E d’Esquerra Verda

Segur que algunes persones ja em coneixeu, i d’altres no… així que em presento. Sóc l’Anna Martin Cuello i fa 15 anys que milito en política. Vaig començar alhora a Joves d’Esquerra Verda, en l’àmbit universitari, i a nivell local a través d’Iniciativa El Prat. Actualment formo part del govern de l’Ajuntament amb El Prat en Comú com a responsable política d’acció ambiental, la lluita per transició energètica, l’àmbit de feminismes i LGTBI, i també Joventut.

Tots aquests anys de militància i responsabilitats diverses per les organitzacions locals, comarcals i nacionals m’han aportat formació política, capacitat de debat, de generar propostes i sobretot d’estar en un espai democràtic i divers. I és això el que voldria aportar en aquest nou projecte que és Esquerra Verda.

Permeteu-me que comenci dient-vos que us trobo molt a faltar. No tenir-vos a totes davant, mirant-vos als ulls i veient les vostres cares es fa estrany i complica una mica fer-ho a través d’una pantalla. I crec que això ens passa a totes perquè som una organització que ve dels valors de la proximitat, del contacte directe i de fer carrer.

La pandèmia mundial que estem vivim no ens ha permès fer aquesta Assemblea fundacional com ens hagués agradat, en un espai totes juntes, fent passadissos (que això és típic també), però això no ens ha aturat per fer-la online i que hagi estat tot un èxit.

Per tant, m’agradaria fer un agraïment molt especial a totes les companyes que han fet possible aquesta Assemblea: preparant els documents, organitzant els debats previs territorials, fent possible tota aquesta logística telemàtica… i com és lògic, també als centenars de militants d’arreu de Catalunya que heu estat connectats durant dos dissabtes per debatre i aprovar els documents i els òrgans de direcció d’aquest nou partit que és Esquerra Verda.

Avui, en aquesta cloenda, ens toca parlar a l’Andreu Mayayo i a mi com a coordinadors d’una direcció col·legiada i d’una executiva plena de persones amb un gran bagatge polític, il·lusionades i orgulloses dels valors que representem.

I som aquí nosaltres perquè vosaltres, la militància, ens heu fet suport i confiança. A totes i cadascuna de vosaltres: moltíssimes gràcies per l’estima i l’ajut que hem rebut en tot aquest procés. I permeteu-me que faci una menció especial a tots els membres de l’Executiva provisional i un agraïment fort a la Marta, el David i l’Ernest. A vosaltres, moltes gràcies per tot!

La veritat és que participant de tot això he tingut un retorn als espais polítics que més m’han marcat en tots aquests anys: els meus inicis a Joves d’Esquerra Verda i tot el bagatge personal i polític que m’ha donat ser regidora de govern a la meva ciutat, El Prat, i formar part d’una comarca tan lluitadora com és el Baix Llobregat.

Retrobar-me amb tanta gent coneguda, i especialment amb molts amics i amigues de Joves, ha estat una sort i un motiu d’alegria personal. Perquè amb moltes d’elles m’uneixen moltíssims records i vivències (algunes no es poden explicar) que han marcat una manera d’entendre el món i la política, amb respecte, compromís i un punt d’utopia que ja ens anava bé per fer quadrar documents polítics.

En aquests espais on he après que les assemblees són imprescindibles per debatre els documents polítics estratègics que marquen el treball per als propers anys d’una organització, però també per empoderar i unir la militància. I això és el que ha passat avui.

La motxilla que porto, jove, plena de força i il·lusió, estarà a la vostra disposició, perquè l’ompliu amb la vostra experiència i compromís, perquè ser d’Esquerra Verda és tot un orgull pels valors que representa i també per la defensa que fa d’un projecte confluent com és Catalunya en Comú.

Tenim per davant un moment estratègic, ple d’oportunitats per eixamplar les bases de Catalunya en Comú, per enfortir-nos totes juntes a través d’un espai polític que ens uneix i on portem molts anys treballant amb generositat i compromís amb un objectiu clau que compartim totes: fer d’En Comú el nostre referent polític i electoral a Catalunya.

I per entendre una mica més què som i què hem vingut fer, hem preparat un decàleg amb paraules claus que comencen per la E, com el nostre nom d’Esquerra Verda, i que descriu el nostre posicionament polític de forma ràpida i clara:

Som un partit ECOLOGISTA, que té en el seu ADN la lluita contra l’emergència climàtica que estem patim des de fa dècades i que està destruint el nostre planeta. Volem ser els referents i l’eina per un ecologisme polític a Catalunya i assolir una justícia climàtica per a totes.

Som d’ESQUERRES, perquè volem erradicar totes les desigualtats socials que provenen d’un sistema econòmic explotador, com és el capitalisme. Per això defensem un canvi de paradigma on es redistribueixi la riquesa per enfortir els nostres serveis públics, patrimoni de les classes populars.

Som ECOFEMINISTES. Reivindiquem el paper de les dones i de les cures com a pilars fonamentals que sostenen la vida i, per tant, com a treballs essencials que han d’estar al centre de les prioritats polítiques. Aquesta pandèmia ens ha demostrat la contribució imprescindible de les dones per salvar-nos a totes, però continuem fent-ho amb treballs precaris i desiguals. Exigim, per a totes, unes vides dignes, lliures i iguals.

Som EUROPEISTES i serem el referent de Partit Verd Europeu a Catalunya. Defensem una Unió Europea més integrada, més social i democràtica i això serà possible si cooperem entre els Estats. Només així podem afrontar els problemes complexos actuals i ampliar els nostres drets.

Defensem una ECONOMIA productiva, amb treballs i salaris dignes per a tothom. Sabem que moltes de les desigualtats provenen del conflicte capital/treball i és per això que creiem en la necessitat d’enfortir el sindicalisme de classe i confederal per crear un projecte transformador que millori la vida de la gent.

Creiem en l’EMANCIPACIÓ DELS JOVES, un dels col·lectius amb més dificultats per tenir projectes de vida dignes. Han encadenat una crisi darrera de l’altra, s’han degradat les seves condicions vitals. El present i futur que es preveu és insostenible. Per això calen propostes valentes que aportin oportunitats reals per als i les joves.

Defensem un ESTAT DE BENESTAR que reforci els nostres serveis públics com a patrimoni indestriable de les classes populars. És més necessari que mai lluitar per un sistema públic de salut, on es reverteixin totes les retallades dels últims anys. Cal apostar decididament per una educació pública de qualitat i reduint les taxes universitàries, com hem fet a l’Estat. Volem un Estat de benestar que tingui a les persones al centre de les prioritats.

Volem ser ESCOLA POLÍTICA, de formació en tots aquells temes que són imprescindibles per entendre el context actual en el qual estem vivint i trobar alternatives d’esquerres, feministes i ecologistes per crear un món més just i digne pe a tothom. Aquí hem vingut a estudiar!

I per últim, i molt important, el nostre objectiu és enfortir-nos en EN COMÚ. Tenim la ferma voluntat de contribuir a l’espai polític de Catalunya en Comú i a eixamplar el nostre espai electoral. Perquè són temps d’aliances i de consensos. Nosaltres sempre ho hem defensat amb el principal objectiu de transformar el món i posar la vida i les persones al centre de les prioritats polítiques.

Avui Esquerra Verda és un partit per continuar treballant en aquesta línia, amb uns principis i uns valors que ens acompanyen des de fa dècades. Ho fem amb il·lusió tot aquest equip, al costat de totes vosaltres. Perquè tenim el convenciment que és possible crear un futur més digne, més fraternal i igual per a tothom.

Autor/Autora

Anna Martin Cuello

Coordinadora d'Esquerra Verda i tinent d'alcalde de El Prat de Llobregat

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top