Treball digne Revisat per Revista Treball a . A Espanya el treball digne passa per aturar el procés de greu precarització de les condicions de treball. I per aconseguir-ho, una condició necessària -encara q A Espanya el treball digne passa per aturar el procés de greu precarització de les condicions de treball. I per aconseguir-ho, una condició necessària -encara q Rating: 0
Esteu aquí: Home » Estat espanyol » Treball digne

Treball digne

Treball digne

A Espanya el treball digne passa per aturar el procés de greu precarització de les condicions de treball. I per aconseguir-ho, una condició necessària -encara que no prou- és revertir les reformes laborals de Zapatero del 2010 i sobretot la del 2012, de PP i CiU.

Esquerra Plural (IU, ICV-EUiA, CHA) vol contribuir al debat i a les solucions amb propostes pròpies per demostrar que sí que hi ha alternatives. Per a això vam presentar al Congrés dels Diputats una Proposició no de llei que proposa 50 línies d’actuació.

La nostra proposta pretén recuperar drets usurpats aprofitant la crisi econòmica. Entre ells, els drets de negociació col·lectiva, per recuperar la força vinculant, la capacitat d’obligar dels convenis col·lectius, perquè sense l’eina de la negociació col·lectiva és impossible construir drets en un model productiu profundament diversificat.

Però no només es tracta de recuperar drets, també es tracta de generar-ne de nous. En aquest sentit, proposem regular en l’àmbit laboral la responsabilitat dels grups d’empresa, com ja es fa en l’àmbit fiscal i mercantil, per garantir que les responsabilitats es poden exigir als qui en últim extrem prenen les decisions i n’obtenen els beneficis.

També oferim alternatives per encarar els processos d’externalització productiva que es porta a terme a través de les cadenes de subcontractació. Avui es produeix una escissió de responsabilitats entre l’empresa que controla el mercat i els productes i la que es responsabilitza de la producció de béns o serveis. Aquesta lògica està servint per eludir responsabilitats empresarials i sobretot per trencar plantilles, impedint la construcció de solidaritat entre treballadors. La subcontractació en cadena és, de llarg, el més greu dels factors que provoquen segmentació entre treballadors.

Nous drets per fer realitat, i no només música celestial, la conciliació de vida laboral i personal. Pretenem acabar amb l’esquizofrènia que suposa que les mesures de conciliació es quedin a les portes de l’empresa, on regnen de manera absoluta les necessitats productives i la facultat exclusiva i unilateral de les empreses.

I en matèria de precarització de salaris pretenem actuar en un doble sentit: reforçant els drets de negociació col·lectiva i actuant legislativament allà on la llei té més capacitat reguladora, en el salari mínim. Una actuació sobre el salari mínim tindria un efecte rehabilitador en relació a la precarització generalitzada dels salaris. I el camí passa per donar força legal al compromís d’apropar progressivament el nostre SMI a l’objectiu de la Carta Social Europea que el salari mínim sigui el 60% del salari mitjà de cada país.

Amb aquesta Proposició no de llei Esquerra Plural pretenem que els debats laborals i socials no quedin sepultats al Congrés i la societat per l’immens soroll de fons que provoca un concepte de la política, centrat en discutir de les coses dels polítics i no les de la ciutadania. També volem posar de manifest que sí que hi ha alternatives i contribuir amb el nostre gra de sorra a construir-les.


Joan Coscubiela
Diputat d’ICV-EUiA al Congrés

Autor/Autora

Joan Coscubiela

Diputat de Catalunya Sí que es Pot al Parlament

Articles publicats : 7

Deixa el teu comentari

Scroll to top