Tenim passat, tenim futur Revisat per Revista Treball a . Ben pocs dels membres de l’actual Consell de Redacció de Treball van ser mai del PSUC. La majoria no podíem votar quan es va decidir cedir el seu capital políti Ben pocs dels membres de l’actual Consell de Redacció de Treball van ser mai del PSUC. La majoria no podíem votar quan es va decidir cedir el seu capital políti Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » Tenim passat, tenim futur

Tenim passat, tenim futur

Tenim passat, tenim futur

Ben pocs dels membres de l’actual Consell de Redacció de Treball van ser mai del PSUC. La majoria no podíem votar quan es va decidir cedir el seu capital polític a ICV, però tots i totes ens sentim part de la seva trajectòria i de la seva lluita. Una lluita que tampoc no és només del PSUC, sinó de tanta gent que porta dècades compromesa amb uns mateixos valors de llibertat, igualtat i fraternitat. Per això tots i totes tenim la sensació de complir anys, i sempre és un bon moment per fer balanç, i per mirar endavant.

Ser nous i no tenir cap cas de corrupció és fàcil. Tenir 80 anys d’història, haver governat totes les institucions d’aquest país, i no tenir-ne cap cas, és un orgull. No som nous, és cert, però som renovadors i som innovadors. I això no ho poden dir tots els partits nous, precisament.

Som renovadors: des de la darrera Assemblea Nacional tenim un nou equip jove amb un peu en la tradició històrica de l’esquerra i un altre en el 15M. Hem renovat el nostre discurs, la nostra imatge i els nostre símbols, la nostra ideologia fins i tot. I som innovadors: hem sabut llegir la realitat i estar sempre en el costat bo de la història, i en el més transformador. I això avui implica confluir, sumar, i construir un instrument més gran. I sobretot, un instrument millor.

ICV som un partit amb tradició, però no tradicional. El PSUC, com tots els partits socialistes i comunistes, neix com l’expressió política d’un moviment social, el moviment obrer. Fer política i activisme social no sempre és fàcil de compaginar. Però mai no hem perdut de vista la importància i el valor d’aquesta tensió. Mai.

Avui som d’ICV, alguns de Barcelona en Comú, tots i totes també d’En Comú Podem, i de Catalunya Sí que es Pot. Ara toca consolidar l’espai i la confluència, i això implica disposar d’un full de ruta propi que orienti la nostra acció, tenir la iniciativa i definir els objectius a assolir.

Com el PSUC, Treball, aquesta revista, també fa 80 anys, també va néixer en temps de guerra, i res no ha aconseguit impedir que es publiqués fins avui. Va ser cronista dels fronts de la Guerra Civil i defensor de la II República, mitjà vertebrador de l’organització del partit en la lluita clandestina contra el franquisme, instrument de reflexió, reivindicació i difusió de la conquesta democràtica durant la Transició. I des d’aleshores, com sempre, l’espai de debat i de comunicació del partit amb la societat. I confiem que ho sigui també del futur proper de l’esquerra que representem.

La història de Treball reflecteix una part clau de la història de Catalunya i de la lluita de les classes populars d’aquest país per la llibertat, la democràcia i la justícia social. Això és el que ens continua empenyent avui. Tenim passat, tenim futur.

Autor/Autora

Sergio De Maya

Politòleg, professor associat de la UPF

Articles publicats : 23

Deixa el teu comentari

Scroll to top