Si vols un govern d’En Comú Podem, has de votar En Comú Podem Revisat per Revista Treball a . Mai, mai a l’Estat espanyol des de la fi del franquisme i la consecució de la democràcia, ha existit un govern de coalició a l’Estat. Hem viscut diferents major Mai, mai a l’Estat espanyol des de la fi del franquisme i la consecució de la democràcia, ha existit un govern de coalició a l’Estat. Hem viscut diferents major Rating: 0
Esteu aquí: Home » Estat espanyol » Si vols un govern d’En Comú Podem, has de votar En Comú Podem

Si vols un govern d’En Comú Podem, has de votar En Comú Podem

Si vols un govern d’En Comú Podem, has de votar En Comú Podem

Mai, mai a l’Estat espanyol des de la fi del franquisme i la consecució de la democràcia, ha existit un govern de coalició a l’Estat. Hem viscut diferents majories absolutes, tant del PSOE com del PP, però sempre el bipartidisme s’ha negat a què l’executiu a Espanya fos cosa de més d’un partit.

Quan resta menys d’una setmana per acabar la campanya electoral, l’escenari polític es decanta clarament entre dos camins. No hi ha cap enquesta que faci possible l’acord de les tres dretes, cap.

Espanya és sens dubte en una cruïlla que pot canviar de manera determinant el futur, especialment de la gent treballadora, de les classes populars i la classe mitjana. El futur govern de l’Estat el decidiran o els vots d’En Comú Podem i Unidos Podemos o els vots de Ciutadans. I determinaran per tant dos models de societat, diferents, pràcticament antagònics i també dos models de país. I una relació diferent de Catalunya amb l’Estat, i un clima polític també diferent a Catalunya.

En juguem un govern amb la gent treballadora o contra la gent treballadora, un govern que planti cara als grans poders econòmics o que governi al servei dels grans poders econòmics, un govern per salvar el planeta o seguir destruint el planeta, un govern amb Catalunya o contra Catalunya.

Avui el govern preferit pels ciutadans i les ciutadanes a l’Estat i especialment també a Catalunya és un govern on hi sigui En Comú Podem, Unidos Podemos conjuntament amb el PSOE. I no serà fàcil. De nou, el Partit Socialista tindrà la temptació de si pot de governar en solitari o pactar amb Ciutadans. Ja ha succeït. Ja ha passat. I sempre ha acabat de la mateixa manera, amb renúncies a polítiques d’esquerres i aplicant receptes econòmiques de la dreta. Amb Felipe, amb Zapatero i amb Pedro Sánchez amb el primer acord amb C’s.

És també part d’una estratègia que passa per no homologar a l’esquerra transformadora com a força de Govern. Negar una realitat que ja ha passat a Ajuntament i Comunitats Autònomes i que s’ha demostrat d’èxit, tant en les polítiques al servei de la gent, com del medi ambient, i també en la transparència, la lluita contra la corrupció i el bon govern d’aquestes institucions. El País Valencià o l’Ajuntament de Barcelona en són un clar exemple. O el Govern d’Esquerres a Catalunya que el pas dels anys ha situat com un referent davant del caos, desgovern i fallida social i ambiental que representa el govern de Junts per Catalunya i ERC, gestionant les principals àrees de govern.

Siguem clars: només un govern d’En Comú Podem és garantia de derogar les dues reformes laborals que han posat en crisi la seguretat social i han retallat drets i salaris a treballadors i treballadores, a banda d’atacar clarament el sindicalisme. Només un govern d’En Comú Podem és garantia de blindar l’apujada de les pensions per llei, de regular el preu dels lloguers, o de posar en marxa una empresa energètica pública que acabi amb els privilegis de les grans empreses elèctriques (que tenen els consells d’administració plens d’exministres del PSOE i el PP) i avanci ja cap a una transició ecològica justa per aturar el canvi climàtic.

I només un govern amb Unidos Podemos i En Comú Podem és capaç de trobar una solució al conflicte polític a Catalunya. D’omplir de contingut real la paraula diàleg, amb una agenda que impliqui protegir i millorar l’autogovern, el plurilingüisme a l’Estat i el català a Catalunya, un nou acord de finançament i caminar per una solució política i no judicial i fixar com arribar a què els catalans i les catalanes puguin decidir quina relació volen tenir amb l’Estat espanyol.

I Catalunya pot ser clau; cada escó de més d’En Comú Podem ens acosta a aquests objectius. Cada escó de més al PSC o ERC és un escó més a prop d’un govern amb C’S o un escó més a prop d’un escenari de bloqueig, com va succeir amb els pressupostos, uns pressupostos que el 50% de la població a Catalunya considerava que eren bons per als catalans i les catalanes.

Molta gent pensa i sent que el millor que pot passar el 28 d’abril per a milers de catalans i catalanes és un govern amb En Comú Podem. Necessitem cada vot per fer-ho possible! Per tant, si volem un govern d’En Comú Podem, només hi ha una opció: cal votar En Comú Podem!

Autor/Autora

David Cid

Diputat de Catalunya en Comú Podem

Articles publicats : 5

Deixa el teu comentari

Scroll to top