Sempre hem caminat junts Revisat per Revista Treball a . A Lluís Hernández, alcalde de Santa Coloma de Gramenet, mort el 20 de juliol de 2015 [divide] Lluís: des de 1972, quan ens va casar, a la Carmeta i a mi, en la A Lluís Hernández, alcalde de Santa Coloma de Gramenet, mort el 20 de juliol de 2015 [divide] Lluís: des de 1972, quan ens va casar, a la Carmeta i a mi, en la Rating: 0
Esteu aquí: Home » Opinió » Sempre hem caminat junts

Sempre hem caminat junts

Sempre hem caminat junts

A Lluís Hernández, alcalde de Santa Coloma de Gramenet, mort el 20 de juliol de 2015

Lluís: des de 1972, quan ens va casar, a la Carmeta i a mi, en la parròquia de les monges a Singuerlin fa 43 anys, sempre hem caminat junts.

Primer, en el barri de Les Oliveres, l’esperança, la il·lusió pel canvi, la lluita per la llibertat, en la comunitat cristiana de base, en la Comissió de Barri, en l’Associació de Veïns i participant en les importants lluites populars del barri. De seguida et vas fer del PSUC, el 1974, per lluitar millor i més organitzat. Algú va posar el crit al cel, “capellà i comunista!”, i a més, l’any 1979, alcalde.
Vas ser 12 anys l’alcalde de Sta. Coloma de Gramenet. Començar des de zero, sense res, i calia fer una ciutat nova. Transformar el suburbi, la ciutat dormitori, en una ciutat digna. Per davant, un treball infinit.

Calia fer claveguerams, enllumenats, escoles, centres cívics, places, jardins, carrers… Santa Coloma ciutat catalana, jove, solidària, pacifista, acollidora… Calia compromís, entrega, esforç, empenta, imaginació, equip, honestedat. Tot era possible.

Lluís pensador, activista, capellà, bondadós, senzill, pobre, optimista, ètic, honest… Al costat dels pobres. Alguns pensaven que parlar de pobresa era donar mala imatge de la ciutat. Volien com amagar la pobresa. Lluís, tu et senties pobre entre els pobres. La defensa de les llibertats, de la catalanitat de Sta. Coloma. Crític amb l’església i també crític amb el partit.

Hem recorregut junts moltes vegades tots els carrers i racons de la ciutat. Volies conèixer els problemes de primera mà. Anar a on era la gent. No es pot fer política sense estimar, deies.

Sempre pensant en Riobamba, Equador al cor i Mn. Proaño, el bisbe dels pobres, el teu profeta. D’aquell país tant estimat et van expulsar per defensar la gent més pobre i humil.

Lluís, saps que també hem caminat junts en l’última etapa de la teva vida. Quan deixes l’ajuntament i assumeixes la parròquia de Sant Sebastià a Barcelona i després Santa Clara a Badalona, quan de forma supressiva t’arriba la greu malaltia, i te’n vas a viure al barri de la Guinardera fins que l’evolució ràpida de la malaltia et porta a viure el darrer temps a les Germanetes dels Pobres a Barcelona. On et van acollir i et van cuidar molt bé. Finalment et vas deixar anar, el teu ànim fort i valent ja no suportava més dolor. Ja no era possible seguir caminant, tan sols podíem estar a prop teu (em deies que un túnel llarg et portava de la residència a Santa Coloma). Amb tu, des del PSUC i des d’ICV hem viscut, hem patit, hem gaudit, hem lluitat i hem cregut en la revolució.

Ara, al Parc Europa, als carrers del teu barri de Les Oliveres, a la plaça de la Vila, a Can Zam, en qualsevol carrer de Sta. Coloma, trobarem la teva empremta, la teva presència. Caminaré, caminarem tot sabent que tu ens acompanyaràs sempre. Després d’escoltar el teu darrer escrit, paraules d’ànim que varen llegir en l’enterrament, vas tornar a la sala de plens, a l’ajuntament per darrera vegada, allà al costat dels teus veïns, com al principi, com en el primer ple quan vas ser escollit alcalde per primera vegada, envoltats de veïns.
Lluís, sempre seràs l’Alcalde de Sta. Coloma. Que sàpigues que el teu somni d’una societat justa i d’una Sta. Coloma millor, seguirà endavant.

Caminar amb tu ha estat una gran sort i un privilegi. Serà impossible oblidar-te.

Autor/Autora

Ferran Saro

Exregidor d'ICV de Santa Coloma de Gramenet

Articles publicats : 2

Deixa el teu comentari

Scroll to top