Rescat a les persones i procés constituent Revisat per Revista Treball a . De la propera Conferència Nacional n’hauria de sortir un missatge clar a la ciutadania: ICV dóna prioritat a l’aprovació d’un pla de rescat social per donar res De la propera Conferència Nacional n’hauria de sortir un missatge clar a la ciutadania: ICV dóna prioritat a l’aprovació d’un pla de rescat social per donar res Rating: 0
Esteu aquí: Home » Tribuna oberta: la qüestió nacional » Rescat a les persones i procés constituent

Rescat a les persones i procés constituent

De la propera Conferència Nacional n’hauria de sortir un missatge clar a la ciutadania: ICV dóna prioritat a l’aprovació d’un pla de rescat social per donar resposta a les necessitats bàsiques de les persones i plantar cara al desmantellament que estem patint de l’estat del benestar assolit; i també a l’obertura d’un procés constituent per afrontar l’esgotament del règim de la transició, la seva recentralització i degeneració democràtica.

A molts els hi agradaria veure el país dividit per la qüestió nacional en dos fronts antagònics, amagant així la complexitat de les contradiccions de fons de la nostra societat. Nosaltres volem seguir essent, amb el nostre projecte ecosocialista, un lloc de trobada de l’esquerra transformadora, tant si aquesta se sent avui més independentista o més federalista plurinacional, perquè tenim un diagnòstic i un full de ruta compartit. Coincidim en que:

  1. Les reivindicacions socials, econòmiques, nacionals i democràtiques, no es poden deslligar unes de les altres.
  2. S’ha esgotat l’estat de les autonomies i cal treballar per un procés constituent que obri una nova etapa de regeneració democràtica a Catalunya i a Espanya.
  3. En aquesta nova etapa, Catalunya ha de ser reconeguda com a subjecte polític que crea les seves pròpies estructures d’estat i negocia -fins i tot la independència s’hauria d’acabar negociant!- de tu a tu amb l’estat espanyol.
  4. La nostra tradició política i la nostra voluntat inicial és de federar-nos, però no es descarta la independència si aquesta nova Espanya no es reconeix a sí mateixa plurinacional i plurilingüística, de sobirania compartida.
  5. En qualsevol cas tenim clar que el tema s’haurà de decidir en un Referèndum, no es pot substituir amb unes eleccions al Parlament.

En aquest marc, i sense complexos de cap mena, hem de treballar per construir un pol d’esquerres capaç de canviar el govern de la Generalitat i derrotar les polítiques de la dreta catalana, espanyola i europea que ens estan empobrint. En tenim un exemple real amb l’èxit de Syritza a Grècia. I la confluència a Barcelona marca també la bona direcció.

Autor/Autora

Xavier Riu

Mestre

Articles publicats : 4

Deixa el teu comentari

Scroll to top