Per què no aniré a votar el 9N Revisat per Revista Treball a . Ara que som junts diré el que tu i jo sabem i que sovint oblidem: …. No, jo dic no, diguem no. Nosaltres no som d'eixe món.                                    R Ara que som junts diré el que tu i jo sabem i que sovint oblidem: …. No, jo dic no, diguem no. Nosaltres no som d'eixe món.                                    R Rating: 0
Esteu aquí: Home » Opinió » Per què no aniré a votar el 9N

Per què no aniré a votar el 9N

Per què no aniré a votar el 9N

Ara que som junts
diré el que tu i jo sabem
i que sovint oblidem:

….

No,
jo dic no,
diguem no.
Nosaltres no som d’eixe món.

                                   Raimon

No, jo també dic no, nosaltres no som d’eixe món. No aniré a votar el 9N perquè la votació inventada per Artur Mas suposa la defunció definitiva del Dret a Decidir pel qual hem estat lluitant colze amb colze a ICV. M’abstindré de votar en solidaritat amb la valentia de Joan Herrera malgrat la seva cibercrucifixió pels qui no volen permetre que ICV sigui com és. No, no aniré a votar el 9N perquè el Consell Nacional no avala la consulta i sóc de la vella guàrdia, rebel per fora però disciplinat per dins.

No aniré a votar el 9N perquè tant les paraules contundents del nostre Joan, com les més delicades de la nostra Dolors, m’han reconciliat amb ICV. M’abstindré de les urnes de cartró pedra perquè prefereixo que ens critiquin aquells que no ens votaran mai a despistar la majoria de la nostra gent que ens ve votant des de sempre. No aniré a votar el 9N perquè no m’agrada que m’aturin uns i altres pel carrer i em diguin “No entenc el que esteu fent”. No ho faré perquè em molesta que el Sr. Homs ens posi al costat del PP i Ciutadans i l’única resposta de veus estimades amb gallet fàcil sigui el silenci.

No votaré perquè la democràcia és més complexa que posar paperetes i urnes. No ho faré perquè hi ha coses que no es poden pactar ni posant el país com a coartada o com a excusa. No votaré el 9N perquè no ens hem mogut després de tanta mobilització. No ho faré perquè el meu poble segueix sent el campió de Catalunya en llistes d’espera als hospitals, continua el procés de privatització i desnaturalització de la sanitat, segueix el degoteig de la corrupció i el projecte més ambiciós del govern que governa el 9N és Barcelona World.

No votaré el 9N perquè en la societat democràtica que voldria les mobilitzacions no es convoquen  des dels governs –i aquest és un acte reivindicatiu de la independència–, i no crec en absolut que la solució als mals sigui la independència. No aniré a l’Institut el segon diumenge de novembre perquè el Baix Llobregat, la meva petita pàtria, des de sempre dóna a Catalunya molt més del que rep. Generem riquesa per al país però som els segons per la cua d’aquest mateix país en nivells de renda.

Dic no al 9N perquè encara que probablement tenim raó –i és millor per a la nostra pau interna jugar al segons-com-sí-segons-com-no, i al depèn–, no em vaig afiliar per estar en pau amb el meu entorn sinó per defensar les meves idees i tinc unes ganes boges de trepitjar fort de cara el futur com quan era possible dir sí si pensàvem que sí, i dir no si pensàvem que no. Com que, per molt que ho intenti no estic d’acord amb la independència, en rigor no puc dir una altra cosa que un no fort i clar. Clar i català. No. Definitivament, no aniré a votar el 9N.

Ara bé, si el govern Rajoy vol prohibir-la, hi seré per defensar la llibertat d’expressió, de reivindicació i de participació i aquell altre 9N amb legitimitat democràtica que Rajoy ha impedit i Artur Mas ha intentat suplantar i fer oblidar.

Autor/Autora

José Luis Atienza

Coordinador del Grup de Dret a Decidir i Cultura Federal

Articles publicats : 10

Comentaris (5)

 • Avatar

  Gerard

  A mi m’indigna més que gent com el Joan Saura segueixi mamant de Senador… això només em demostra que sou part del mateix càncer que destrueix el nostre futur dia a dia.
  Tu si ets deixe món i ja estic fart de vosaltres i la vostra retòrica!

  Respon
 • Avatar

  Adrià

  Per sort no tots som com tú, fills del règim de la transició, a sou de la cleptocràcia, amb una bandera catalana tapan l’estanquera. Aquest 9N no és el que volíem. Tampoc ho era l’anterior consulta.
  Però tenim a davant un procés participatiu, en que un cop més el poble pot demostrar que està per sobre els polítics i amb la legitimització que dona un resultat amb una majori aplastant del SISI, després del 9M avançar cap a unes eleccions constituents que ens permetin una revolucó en l’arc parlamentari.

  Salut i que el seny no ens faci covards.

  Respon
 • Avatar

  Josep Quintana

  Gerard i Adrià,

  Vosaltres si que sou “fills de la tranisició” i ho heu tingut tot tan fàcil que no sabeu el que es la politica. Us creieu les tres tonteries que us diuen de la terra promesa si voteu sisi. Aneu corrents darrera el Mikimoto i el Toni Soler que son molt cachondos i el Sala Martin que es el proper premi Nobel i el Capdevila i la Terribas que son Woodward i Bernstein.

  Per desgracia l’experiencia no es pot transmetre i fins que no l’hagueu cagat ben cagada, no us adonareu de com us estan manipulant i prenent el pel, uns per ambició i altres per fanatisme.

  Respon
 • Avatar

  Pere

  No em sembla massa o gens bé utilitzar -fora de context- una lletra tan maca i plena d’en RAIMON, com Diguem no, pel que tu penses,o justifiques, el NO ANAR A VOTAR en respecte al 9N. El “Diguem no” d’en Raimon (malgrat que era en època franquista) era -i és- molt clar, directe i concret i no té res a veure amb els teus nos
  “Hem vist la fam
  ser pa
  dels treballadors…”

  “Hem vist tancats
  a la presó
  homes plens de raó…”
  I tot això, per acabar dient que “si el govern Rajoy ho prohibeix hi seré per defensar la llibertat d’expressió…etc…etc…”. Perquè et penses que han anat a votar la gran majoria de catalanes i catalans residents a Catalunya?
  ADRIÀ, estic d’acord 100% amb tu. Una encaixada

  Respon

Deixa el teu comentari

Scroll to top