Per la vida, salvem lo Delta Revisat per Revista Treball a . 30 M: diumenge plujós, cel gris, teló de fons d’una riuada blava que anava omplint els carrers de Sant Jaume d’Enveja, on estava prevista la capçalera de la man 30 M: diumenge plujós, cel gris, teló de fons d’una riuada blava que anava omplint els carrers de Sant Jaume d’Enveja, on estava prevista la capçalera de la man Rating: 0
Esteu aquí: Home » Opinió » Per la vida, salvem lo Delta

Per la vida, salvem lo Delta

DeltaEbre30 M: diumenge plujós, cel gris, teló de fons d’una riuada blava que anava omplint els carrers de Sant Jaume d’Enveja, on estava prevista la capçalera de la manifestació. Les dues primeres pancartes, de la gent de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, la PDE: lo nus i l’Ebre sense cabals és la mort del Delta; la tercera, de càrrecs locals, i la quarta pancarta, on em tocava anar -la de càrrecs institucionals-: Per Catalunya, salvem lo Delta.

I amb una sensació de dejà vu, que també us he de dir que em va durar poc, em vaig posar  darrera d’aquest lema -que literalment no comparteixo- mentre anaven arribant la resta de representants polítics. I dic que em va durar poc, perquè a diferència del 2003, estaven els representants de CiU, per cert amb poca pràctica manifestera.

I aquest és el canvi d’escenari; mentre CiU ha après la lliçó i reivindica al costat del territori la seva oposició a la proposta de cabal que fa el govern de l’Estat, plantejant-lo com una nova agressió a Catalunya, no nega la política de mercantilització de l’aigua, dels bancs d’aigua i transferència entre conques -abans transvasaments- a partir de l’ampliació dels drets de regadiu també a Catalunya.

Mentre el conflicte es situï només en clau Catalunya contra la resta de la conca de l’Ebre, sense replantejar una política d’usos de l’aigua i de regadius, que a casa nostra prové d’un pla de 1930, no podrem avançar ni amb el compliment de la Directiva marc de l’Aigua, ni de les Directives de Conservació dels Hàbitats, que són les que ens poden carregar de legitimitat jurídica davant de la Unió Europea a l’hora de defensar una nova proposta de cabal ambiental, que asseguri la pervivència del Delta, de la seva activitat econòmica i dels seus habitants.

Perquè la batalla de l’Ebre l’haurem de lliurar contra el govern de l’Estat, però també contra els AIGUATINENTS, i aquests estan a tota la conca, també a casa nostra, com diria en Quim Brugué; un maleït problema que aquest Govern haurà d’afrontar. I em pregunto fins on estarà disposat a fer-ho.

Autor/Autora

Hortènsia Grau

Exdiputada d'ICV-EUiA al Parlament

Articles publicats : 2

Deixa el teu comentari

Scroll to top