Les raons d’Iniciativa Revisat per Revista Treball a . La invisibilitat mediàtica de les raons d’Iniciativa en aquest context feixuc de sobiranisme líquid és absolutament injusta i, sobretot, un dels dèficits democr La invisibilitat mediàtica de les raons d’Iniciativa en aquest context feixuc de sobiranisme líquid és absolutament injusta i, sobretot, un dels dèficits democr Rating: 0
Esteu aquí: Home » Opinió » Les raons d’Iniciativa

Les raons d’Iniciativa

Les raons d’Iniciativa

La invisibilitat mediàtica de les raons d’Iniciativa en aquest context feixuc de sobiranisme líquid és absolutament injusta i, sobretot, un dels dèficits democràtics més punyents del país, que empobreix la conversa pública catalana.

La “quota” de presència d’ICV o de la coalició en els mitjans de titularitat pública és sempre subordinada a l’agenda de CiU o del PP, interessats a afegir sempre més llenya al foc de les calderes del famós “xoc de trens”, tot bandejant la polarització social. D’aquí la imatge (i el missatge), ben mirat,  d’una Iniciativa silenciada (la protesta és patrimoni de les CUP), fossilitzada (sense ànima social, patrimoni de La Caixa) i, al capdavall, transformada en un apèndix del bloc independentista hegemonitzat per CDC i ERC. Tot fa pensar que Iniciativa no té res a dir, o bé que tenim més passat que futur. Recordem un país sense Iniciativa?

¿Cal recordar que només Iniciativa va qüestionar la construcció de l’AVE, no tan sols per raons de radialitat sinó també de sostenibilitat i de prioritzar els recursos en rodalies?

¿Cal recordar que Iniciativa no va votar la LEC perquè es continuava subordinant l’escola pública a la privada concertada?

¿Cal recordar que els diputats i diputades d’Iniciativa van ser els primers a demanar la dació en pagament de les hipoteques?

¿Cal recordar que Iniciativa es va prendre seriosament la necessitat de reduir la contaminació atmosfèrica, mentre el Govern dels millors fatxendes de CiU va donar peixet a prémer l’accelerador sense manies?

¿Cal recordar la possibilitat d’expropiar els habitatges per interès públic introduïda per Iniciativa i, després, suprimida per CiU i el PP en les famoses “lleis òmnibus”?

¿Cal recordar quan tothom reia de la mania d’Iniciativa d’introduir en l’Estatut la necessitat d’afavorir i incentivar les consultes ciutadanes?

¿Cal recordar la proposta d’Iniciativa perquè l’Estat transferís la competència de referèndums a través de l’article 150.2 de la Constitució?

¿Cal recordar la posició ferma d’Iniciativa a favor d’una pregunta inclusiva, que ara fins i tot CiU s’omple la boca i ERC diu que era millor que la seva?

Autor/Autora

Andreu Mayayo

Coordinador d'Esquerra Verda i catedràtic d’Història Contemporània de la UB

Articles publicats : 34

Deixa el teu comentari

Scroll to top