Ladislao Martínez, continuarem la lluita ecologista amb tu Revisat per Revista Treball a . Ladis era excepcional en tots els sentits. Compromès amb una infinitat de causes, era una de les persones que millor coneixia el sistema energètic espanyol. No Ladis era excepcional en tots els sentits. Compromès amb una infinitat de causes, era una de les persones que millor coneixia el sistema energètic espanyol. No Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » Ladislao Martínez, continuarem la lluita ecologista amb tu

Ladislao Martínez, continuarem la lluita ecologista amb tu

Ladislao_MartinezLadis era excepcional en tots els sentits. Compromès amb una infinitat de causes, era una de les persones que millor coneixia el sistema energètic espanyol. No només gaudia d’una ment brillant sinó que, a més, a nivell humà era generós i solidari; era una de les poques persones de les quals tens la certesa que no et fallaran. En les discussions era dialogant i permetia aproximar opinions que facilitaven arribar al consens. Actuava de manera coherent amb les seves idees, quelcom que, en els temps que corren, és difícil de trobar.

Va ser un dels fundadors d’Aepden, que es convertiria en Aedenat, i posteriorment en l’actual Ecologistas en Acción. Va ser un dels principals impulsors del moviment contra la privatització del Canal Isabel II, gràcies al qual es va aconseguir que la gestió de l’aigua de Madrid continués sent completament pública. Era membre del Consell Científic d’ATTAC i del Consell Editorial de la revista Viento Sur. També va coordinar l’àrea federal de Medi Ambient d’Izquierda Unida, impulsà Izquierda Anticapitalista, va ser activista dins del moviment 15M i va participar en l’aparició de Podemos.

Professor de Física i Química d’un institut de Vallecas, jo sempre vaig sentir enveja dels seus i les seves alumnes; segurament, m’hauria apassionat la química si hagués tingut en Ladis de profe. Quan li ho explicava, somreia complaent. Recordo haver-lo trucat a l’institut per demanar-li assessorament en alguna qüestió energètica que no podia esperar, i sempre estava disposat a ajudar i a explicar les coses de manera summament didàctica.

Em costa molt assumir la teva pèrdua, i serà difícil continuar caminant sense tu, company; però no desistirem en la lluita, tu no ho hauries volgut. Passarem el temps i l’espai, els teus amics i companys, i continuarem agafats de la mà per continuar lluitant per les causes que compartim i en les quals creiem fermament.

Autor/Autora

Clara Rodríguez

Tècnica del grup parlamentari d'ICV al Congrés

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top