La importància dels “afluents” Revisat per Revista Treball a . Afrontem un debat molt important. Ens plategem quin paper pot jugar ICV en l’organització del nou subjecte polític d’àmbit català que volem ajudar a construir, Afrontem un debat molt important. Ens plategem quin paper pot jugar ICV en l’organització del nou subjecte polític d’àmbit català que volem ajudar a construir, Rating: 0
Esteu aquí: Home » Tribuna Oberta: confluència » La importància dels “afluents”

La importància dels “afluents”

La importància dels “afluents”

Afrontem un debat molt important. Ens plategem quin paper pot jugar ICV en l’organització del nou subjecte polític d’àmbit català que volem ajudar a construir, capaç de guanyar l’hegemonia a la dreta. Doncs bé, tothom reconeix la importància dels afluents per a tenir un riu important, molt cabalós i que mantingui un ecosistema ben ric. Crec que la idea pot servir d’exemple per a entendre-ho. Tothom ha d’aprendre, però, que hi ha dos trams diferents que funcionen en paral·lel, perquè els afluents s’han de cuidar en el tram que funcionen sols (si s’assequen hi perd el riu gran), però un cop aportada la seva riquesa, en el tram que cada afluent enriqueix el riu comú, es barreja amb el que aporten els altres. En el recorregut que fan ja junts, un cop han confluït, no es pot funcionar per separat, perquè llavors no sumarien.

I el riu gran no el formen només espais orgànics políticament organitzats, com el nostre, sinó que una part important de la seva força resideix en afluents nous que recullen la il·lusió de molta gent que vol plantar cara a la situació actual, però que desconfia dels partits polítics existents (d’uns més que d’altres, és veritat). Per això no podem fer una senzilla coalició a l’antiga, sinó que necessitem crear una cosa nova que inclogui multitud d’experiències diverses, que aglutini des d’ICV al 15M, per entendre’ns.

Penso que l’Assemblea ha de servir per a revitalitzar una ICV forta que mantingui el seu capital polític, segueixi essent un referent per a molta gent, però que sigui capaç d’aportar la riquesa de la seva trajectòria, reflexió programàtica, persones amb experiència, xarxa de contactes fora del país,… mentre alhora hem d’aprendre a treballar després barrejats amb molta altra gent. Una persona, una veu i un vot! Reconeixent la diversitat, però ja sense quotes. Vivim una situació socialment i políticament excepcional, que demana de respostes excepcionals. No desaprofitem l’oportunitat!

Autor/Autora

Xavier Riu

Mestre

Articles publicats : 4

Deixa el teu comentari

Scroll to top