Perquè us necessitem. Nous sommes Charlie Revisat per Revista Treball a . Des de la revista Treball volem mostrar la nostra solidaritat amb la revista Charlie Hebdo i les víctimes i la nostra repulsa a l’atac terrorista. El sentim com Des de la revista Treball volem mostrar la nostra solidaritat amb la revista Charlie Hebdo i les víctimes i la nostra repulsa a l’atac terrorista. El sentim com Rating: 0
Esteu aquí: Home » Opinió » Perquè us necessitem. Nous sommes Charlie

Perquè us necessitem. Nous sommes Charlie

Perquè us necessitem. Nous sommes Charlie

Je_suis_CharlieDes de la revista Treball volem mostrar la nostra solidaritat amb la revista Charlie Hebdo i les víctimes i la nostra repulsa a l’atac terrorista. El sentim com un atac també contra nosaltres i contra tots i totes els qui creuen en la llibertat i la democràcia.

Una acció, però, que només identifica els seus autors, no pas una religió, ni una comunitat, ni cap col·lectiu.  Els qui pretenen aprofitar-ho per alimentar l’odi, el racisme, la xenofòbia o la segregació utilitzen les mateixes armes ideològiques que els terroristes i alimenten l’espiral de violència.

La nostra revista va néixer el 1936 i durant 40 anys de dictadura no va deixar de sortir. Molts homes i dones van arriscar-hi la seva vida. Joaquim Puig i Pidemunt va ser afusellat el 1949 pel règim franquista per ser-ne el director. A Treball i a ICV, com a hereus del PSUC, sabem el que significa patir la persecució, l’atac, les tortures i l’assassinat per defensar aquests mateixos valors.

Per això, i per sobre de tota diferència ideològica, la defensa de la llibertat és una causa que sempre ha identificat el nostre partit i la nostra revista. I que continuarem reivindicant i promovent contra la intransigència, la intolerància i el totalitarisme en el present i en el futur, com ho vam fer en el passat. I com esperem que Charlie Hebdo continuï fent per molts anys. Perquè us necessitem. Nous sommes Charlie.

Autor/Autora

Sergio De Maya

Politòleg, professor associat de la UPF

Articles publicats : 23

Deixa el teu comentari

Scroll to top