He trobat a faltar els valors Revisat per Revista Treball a . Ester Quintana valora el resultat de la Comissió d’Estudi i les decisions de la Conselleria d’Interior en relació a la prohibició de les pilotes de goma. [divid Ester Quintana valora el resultat de la Comissió d’Estudi i les decisions de la Conselleria d’Interior en relació a la prohibició de les pilotes de goma. [divid Rating: 0
Esteu aquí: Home » Catalunya » He trobat a faltar els valors

He trobat a faltar els valors

He trobat a faltar els valors

Ester Quintana valora el resultat de la Comissió d’Estudi i les decisions de la Conselleria d’Interior en relació a la prohibició de les pilotes de goma.

He treballat durant anys en el camp de la Recerca i l’Educació de les Persones Adultes, alguns a la Universitat de Barcelona, en concret en un Centre de Recerca del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials, portant a terme projectes d’investigació centrats en l’àmbit de l’educació i amb l’objectiu comú de transformar les desigualtats socials i les dinàmiques de formació per superar-les, a través d’experiències educatives democràtiques basades en la participació igualitària de totes les persones implicades.

Els meus ideals igualitaris i democràtics em van dur a participar en l’última Vaga General, esdevinguda el 14N del 2012, on vaig resultar ferida en una de les càrregues policials de l’operatiu encarregat de mantenir l’ordre públic, amb la conseqüència de la pèrdua del meu ull esquerre i el trencament dels ossos de mitja cara. Des de llavors, pateixo les seqüeles físiques i psicològiques de les polítiques de Seguretat de la Policia de la Generalitat de Catalunya, els Mossos d’Esquadra.

Els pares em van ensenyar que “el que no vulguis per a tu, no li desitgis als altres”, i aquesta abstracció esdevingué realitat en el meu pensament: ser l’última víctima.

Gràcies a la pressió social i mediàtica i ajudats per les diferents versions d’Interior sobre el meu cas, es va crear la Comissió d’Estudi dels Models de Seguretat i Ordre Públic i de l’Ús de Material Antiavalots en Esdeveniments de Masses.

Amb la campanya “Ojocontuojo” al darrere i reconeixent la necessitat de transformació del protocol d’ús de bales de goma i les polítiques de seguretat dels Mossos, el nostre esforç es va centrar a tenir presència participativa allà on les veus esdevenen lleis, el Parlament de Catalunya, amb l’objectiu d’una metamorfosi que està resultant incompleta.

En les diligències de la Conselleria encarregada de la seguretat ciutadana, destaca principalment el rentat d’una imatge distorsionada i embrutida per les pròpies gestions polítiques.

La prohibició de les bales de goma serà realitat el 30 d’abril del 2014, però ja s’ha anunciat l’adquisició de llançadores de projectils viscoelàstics per substituir les bales. Què ens esdevindrà? Cauran en sac foradat totes les conclusions de la Comissió? És realitzaran les modificacions necessàries després de tota la feina realitzada?

En les diligències de la Conselleria encarregada de la seguretat ciutadana, destaca principalment el rentat d’una imatge distorsionada i embrutida per les pròpies gestions polítiques, amb una manca absoluta de voluntat per canviar allò que s’està demostrant que falla.

En lloc d’exhibir eficàcia i eficiència a construir una societat més democràtica,  esdevenen un vehicle legitimador de les desigualtats socials existents, criminalitzant el poble, potenciant el corporativisme, defensant males praxis, emparant la impunitat amb una greu manca de transparència, diligència i professionalitat.

He trobat a faltar tots els valors que he anat assolint amb la meva experiència i les meves vivències; aquells que m’han convertit en la persona que sóc, ni més ni menys que qualsevol altra, però preocupada per la col·lectivitat.

Autor/Autora

Ester Quintana

Afectada per les pilotes de goma

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top