Entrevista a Montse Aguilera i David Cid Revisat per Revista Treball a . Montse Aguilera i David Cid Coordinadora i coordinador d’ICV Barcelona Montse Aguilera (Igualada, 1971) i David Cid (Barcelona, 1980) són, des del mes de juny, Montse Aguilera i David Cid Coordinadora i coordinador d’ICV Barcelona Montse Aguilera (Igualada, 1971) i David Cid (Barcelona, 1980) són, des del mes de juny, Rating: 0
Esteu aquí: Home » Entrevistes » Entrevista a Montse Aguilera i David Cid

Entrevista a Montse Aguilera i David Cid

Entrevista a Montse Aguilera i David Cid

Montse Aguilera i David Cid
Coordinadora i coordinador d’ICV Barcelona

Montse Aguilera (Igualada, 1971) i David Cid (Barcelona, 1980) són, des del mes de juny, la nova coordinació d’ICV a Barcelona. El David desborda idees,
el pensament li va més ràpid que les paraules. La Montse, més pausada i reflexiva, sembla que mesuri més què ha de dir. S’entenen i es nota. Fa temps que treballen per assumir la responsabilitat que suposa liderar l’organització de la ciutat més gran de Catalunya en un moment convuls.

Expliqueu què vol dir el lema de la 7a Assemblea d’ICV Barcelona: “A Barcelona, podem”.
David Cid: Creiem que a Barcelona és on es donen les condicions perquè sigui el primer lloc on es derrotin la dreta i les polítiques d’austeritat i on emergeixi una alternativa al servei de la gent.
Montse Aguilera: És una manera de dir a la gent que, si les coses no ens agraden, les podem canviar. És un missatge contrari al que ens vol donar la dreta: que les coses són així, que no es pot fer res per canviar la situació de crisi ni les retallades. Si les persones de la ciutat volem que les coses siguin diferents, ho podem aconseguir.

¿Quin és el principal repte que teniu després d’assumir la coordinació de Barcelona?
D.C: Per ser capaços de liderar l’alternativa al Govern de Trias, necessitem enfortir l’organització: ser més i tenir més activitat, i millorar la participació de la militància de Barcelona i dels districtes per assolir el repte que és canviar l’Ajuntament de la ciutat per canviar la vida de la gent.

Montse Aguilera: “Cal un front comú per tombar les polítiques de la dreta.

Un dels missatges de l’Assemblea Nacional d’ICV va ser el de sumar per aconseguir una majoria social d’esquerres per tombar les polítiques d’austeritat. Com treballareu en aquest sentit a Barcelona?
M.A: A Barcelona, la mobilització en contra de les retallades ha estat molt visible i des dels districtes la nostra gent hi està implicada: ja hi ha aquests ponts teixits, ara cal enfortir-los i pensar en un front comú per tombar les polítiques de la dreta.
D.C: Temps enrere, la gent pensava molt en clau d’aliances de sigles; ara, això ja no funciona. Hem de teixir aliances amb tota aquesta gent fora dels partits i que està present en els conflictes de la ciutat, com la Plataforma 0-3, 9Barris Cabrejada, la gent de la renda garantida… Només des del treball conjunt i amb la voluntat de confluència de totes les parts, es pot aconseguir.

¿Quines mesures creieu que s’haurien de prioritzar a Barcelona per combatre la crisi econòmica i que Trias està oblidant?
M. A: Hem de tornar a un model per a les persones i de lluita contra la crisi i la desigualtat. Trias té un model que passa per prioritzar interessos privats per damunt dels públics. I quan hi ha hagut conflicte, sempre s’ha posat a favor dels primers, ho veiem amb temes com la gestió de les escoles bressol, amb el Port Vell o amb el desmantellament de Barcelona Activa.
D.C: Tenen una escala de prioritats absolutament equivocada. En un moment de crisi econòmica brutal, on les desigualtats entre els barris estan creixent, l’Ajuntament està més obsessionat a crear una imatge de marca de Barcelona. És increïble que hi hagi 2.500 nens a Barcelona que no tenen les necessitats cobertes i això no sigui una prioritat per a l’Ajuntament.

David Cid: “La mobilització social és clau, però també hem de guanyar la batalla a nivell institucional.

¿Què li diríeu a algú que s’està pensant si començar a militar a ICV Barcelona i que ja està implicat en plataformes i moviments socials?
M.A.: Una societat organitzada i mobilitzada és essencial i no és, ni ha de ser, excloent, sinó complementària, amb la política, per transformar la realitat. A totes aquelles persones que no estan d’acord amb el que està passant, els diria que a ICV tenen un espai de lluita, de projecte, on poden aportar idees i on podem fer un front comú per canviar les coses.
D.C.: Que és ara o mai. La mobilització social és clau, però també hem de guanyar la batalla a nivell institucional i hem d’ocupar totes les trinxeres. És brutal el que s’aconsegueix quan s’atura un desnonament però, precisament, si aquesta lluita volem que no arribi només a uns casos concrets i que s’aconsegueixin transformacions més profundes, només es pot fer des d’un espai com l’Ajuntament.

Per acabar, un desig per a Barcelona.
M.A.: El meu desig és per a totes les persones de la ciutat que estan patint per aquesta crisi. El desig que les seves condicions de vida, de dignitat i de futur millorin, en una ciutat que sigui capdevantera socialment, culturalment i ecològicament, on les persones en siguin el centre.
D.C.: El meu desig és que Barcelona torni a ser una ciutat per viure-hi. Trias està construit una Barcelona de postal que amaga els problemes reals de la gent, com l’atur, la pobresa, la gana. Una Barcelona de la gent davant la Barcelona per ser visitada que proposa CiU.

 

 

 

Autor/Autora

Júlia Brosa

Membre del consell de redacció de Treball

Articles publicats : 13

Deixa el teu comentari

Scroll to top