Entrevista a Blanca Gómez Revisat per Revista Treball a . Blanca Gómez Presidenta de RiudauraJunts [divide] Entrevistem a Blanca Gómez, la riudarenca presidenta de RidauraJunts Contra el Fracking. La Blanca és una llui Blanca Gómez Presidenta de RiudauraJunts [divide] Entrevistem a Blanca Gómez, la riudarenca presidenta de RidauraJunts Contra el Fracking. La Blanca és una llui Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » Entrevista a Blanca Gómez

Entrevista a Blanca Gómez

Entrevista a Blanca Gómez

Blanca Gómez
Presidenta de RiudauraJunts

Entrevistem a Blanca Gómez, la riudarenca presidenta de RidauraJunts Contra el Fracking. La Blanca és una lluitadora nata en l’àmbit privat i ho ha demostrat també en l’àmbit públic. Com a treballadora familiar i auxiliar de geriatria, reconvertida a social media manager, no hi ha cap dubte que la seva vocació és la cura de les persones i és natural la seva apassionada defensa de la salut i el benestar de la gent “d’arreu”, i se sent orgullosa de ser ciutadana activista de “poble petit”. Ens envia a la redacció uns versos del poema Democràcia i Urani, de Joan Oliver:

“No permeteu que furguin les entranyes
de les nostres planures i muntanyes,
tot envoltant-nos de mortals perills!
Fora i ben lluny aquestes gents estranyes!
Per la vida de tots! Pels nostres fills!”

“No volem que es faci servir aquesta tècnica, ni aquí ni enlloc”

Com expliques que és el fracking, per a no entesos?
És el trencament de la roca mare amb aigua a pressió, amb explosius i més de 200 productes químics, amb el perill de contaminació d’aqüifers, del subsòl i de l’aire.
També comporta la creació d’una piscina d’evaporització, amb el risc de fugues, i l’evaporació crea una capa a l’atmosfera contaminada i perillosa per a la gent que hi viu a prop. Una MAT, tala d´arbres, circulació continuada de vehicles pesats… I en un país on els geòlegs diuen que no hi ha res a extreure, una bombolla especulativa d’hidrocarburs.

A RiudauraJunts us ha costat molt fer-vos escoltar?
Doncs no, el resultat ha estat positiu, fruit de la quantitat i qualitat d’hores i hores de feina invertides en aquesta lluita. Aprofito per agrair a tot el poble de Riudaura, a tots aquells qui ens han donat suport, sense qui no haguéssim aconseguit tot el que tenim ja guanyat!

Qui s´informa veu que questa tècnica no és rendible econòmicament.

Com us defenseu dels qui us retreuen que aturar el fracking és anar en contra del progrés i el creixement econòmic del territori?
Aquesta pregunta té ganxo!! Som tot un poble preocupat i convençut del que volem: no volem que es faci servir aquesta tècnica, ni aquí ni enlloc; a més a més, tothom qui s´informa veu que aquesta tècnica no és rendible econòmicament… Creixement econòmic, de qui? Em fa gràcia; qui es poden posar diners a la butxaca són les empreses i l’Estat espanyol, que és qui dóna els permisos d’explotació. Si parlem dels llocs de treball, ens van deixar molt clar que serien zero.

Com valores que el Govern de la Generalitat hagi fet cas de l’informe dels experts? Creus que la mobilització ciutadana ho ha fet possible?
Valoro positivament que el Govern faci cas dels experts i també del poble, cosa que crec que hauria de ser sempre… La mobilització? Ja ho podeu veure vosaltres: un poble de 400 habitants al capdavant de la lluita contra el fracking.

Autor/Autora

Rosa Mateu

Redacció Treball

Articles publicats : 24

Deixa el teu comentari

Scroll to top