El vot de lluita i dignitat que sí ens representa Revisat per Revista Treball a . “Hi ha vots que valen com si fossin milions de vots, que representen la dignitat i la lluita per millorar la vida de la gent”. Ho ha dit el company de CCOO Álva “Hi ha vots que valen com si fossin milions de vots, que representen la dignitat i la lluita per millorar la vida de la gent”. Ho ha dit el company de CCOO Álva Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » El vot de lluita i dignitat que sí ens representa

El vot de lluita i dignitat que sí ens representa

El vot de lluita i dignitat que sí ens representa

“Hi ha vots que valen com si fossin milions de vots, que representen la dignitat i la lluita per millorar la vida de la gent”. Ho ha dit el company de CCOO Álvaro Muñoz i de ben segur que avui ho pensa molta gent, sigui o no militant o votant dels Comuns, en relació a la diputada d’En Comú Podem Aina Vidal. I és que milers de persones se senten avui representades per la veu i el vot de l’Aina Vidal al Congrés en la sessió d’investidura de Pedro Sánchez, per un govern de coalició progressista entre el PSOE i el grup confederal d’Unidas Podemos que no té precedents en la història d’Espanya des de la Segona República.

A ningú se li escapa que el vot de l’Aina Vidal, com ella mateixa va explicar públicament, té una forta càrrega emocional pel fet de que no va poder exercir-lo en la primera i ajustada votació del 5 de gener per culpa del càncer “raro, extès i agressiu” que la diputada pateix des de fa pocs mesos i li ha estat diagnosticat recentment. “Per res del món em perdria una investidura que serà molt més que una votació”, va dir l’Aina Vidal en el post publicat a les seves xarxes socials anunciant que avui no fallaria. En el mateix text, apuntava que el repte d’avui era guanyar un Govern “que tindrà la responsabilitat d’estar a l’alçada d’una societat feminista, ecologista i que brama per recuperar la justícia social”.

En qualsevol cas, i com que allò personal és polític, si el vot de l’Aina Vidal representa tanta gent i tantes coses és perquè ella simbolitza precisament la lluita per (i la necessitat de) un Govern que posi la vida al centre. Un Govern que faci polítiques d’esquerres i socials per millorar les condicions de vida de la gent. I, singularment, d’aquelles classes treballadores i populars a les que l’Aina representa no tant sols amb samarretes de lemes combatius, que ella no té complexes en lluir, sinó amb una acció política concreta (també en la construcció dels Comuns, i abans, en la seva trajectòria a ICV i a CCOO) en favor dels drets socials i laborals i de les dones, de la sanitat i l’educació pública, dels pensionistes…

La transcendència d’aquest debat d’investidura i el to agressiu i extremista de les dretes ha fet que molta gent evoqués la dignitat que, en el seu moment, va expressar el cantautor i diputat de la Chunta Aragonesista José Antonio Labordeta quan va enviar a la merda, des de la tribuna del Congrés, els provocadors reaccionaris. El gest de Labordeta és memòria que cal tenir ben present per enllaçar amb el vot de lluita i dignitat, però sobretot d’esperança i de futur, que avui representa el vot de l’Aina Vidal.

Autor/Autora

Paola Lo Cascio i Marc Andreu

Codirectors de 'Treball'

Articles publicats : 5

Deixa el teu comentari

Scroll to top