Anirem a votar entenent l’1-O com a mobilització Revisat per Revista Treball a . Anirem a votar i ho farem per mobilitzar-nos contra l’immobilisme polític mostrat fins ara pel govern de Mariano Rajoy i del PP, i contra la resposta policial i Anirem a votar i ho farem per mobilitzar-nos contra l’immobilisme polític mostrat fins ara pel govern de Mariano Rajoy i del PP, i contra la resposta policial i Rating: 0
Esteu aquí: Home » Catalunya » Anirem a votar entenent l’1-O com a mobilització

Anirem a votar entenent l’1-O com a mobilització

Anirem a votar entenent l’1-O com a mobilització

Anirem a votar i ho farem per mobilitzar-nos contra l’immobilisme polític mostrat fins ara pel govern de Mariano Rajoy i del PP, i contra la resposta policial i judicial desproporcionada i d’atac a drets i l’autogovern de les darreres setmanes. Denunciarem la seva manca de voluntat de diàleg, la utilització de Catalunya en clau electoral per tapar la seva corrupció i les seves polítiques de retallades socials i de drets a tot l’Estat. Ho farem per mostrar el nostre rebuig davant un govern del PP absolutament partidista que aprofita la situació per a generar condicions d’excepcionalitat i retallar drets i llibertats que tant han costat d’aconseguir, recentralitzant l’Estat i intervenint l’autogovern de Catalunya.

Però al mateix temps tenim clar que el que se celebrarà aquest diumenge no és un referèndum. És, sens dubte, una gran mobilització d’una bona part de la societat catalana, però no és el referèndum que Catalunya mereix i necessita: el referèndum del 80% de la societat catalana. No ho pot ser perquè no compleix condicions mínimes per a ser considerat com a tal, en primer lloc per l’acció del PP, però també perquè ha estat convocat de forma unilateral, sense interpel·lar a bona part de la societat catalana que no se sent cridada a participar, i perquè ha estat convocat amb greus errors democràtics com es va veure al Parlament de Catalunya.

Per tant, votarem, però votarem nul. Volem expressar així, un cop més, el nostre compromís amb el dret a decidir de Catalunya, però dient també que no volem ser comptats per a avalar cap via d’unilateralitat, tampoc una possible Declaració Unilateral d’Independència, que rebutgem perquè no tindria base democràtica ni podria ser aplicada, i perquè podria obrir la porta a una reacció de l’Estat que derivaria cap a menys autogovern i a cap a menys eines, per tant, per a garantir millors condicions de vida per a la ciutadania del nostre país.

Votarem com a forma de mobilitzar-nos per mantenir drets i llibertats i per a defensar l’autogovern i les nostres institucions (que no són de cap partit, sinó de la gent). Però sobretot ho farem defensant allò que hem defensat sempre, també demà, i sobretot a partir de dilluns: cal resposta política per a un conflicte i unes reivindicacions que són polítiques. I, per tant, cal diàleg, empatia, propostes i normalitat democràtica.

I ho farem acompanyats (i acompanyant també) a tots i totes aquelles persones que comparteixen amb nosaltres aquesta voluntat de mobilització i de denúncia de l’actitud del Govern Rajoy, però que no votaran. I és que totes i tots, fem el que fem demà, hem de seguir sent un sol poble. Un poble que té dret a decidir el seu futur i que vol fer-ho de forma democràtica en un referèndum de debò.

Nosaltres, a més, aspirem i desitgem que aquest nou encaix de Catalunya amb l’Estat Espanyol sigui construint un Estat plurinacional, de manera compartida amb la resta de pobles d’Espanya. Per tant, treballarem en el camí de l’espai de futur que va obrir la declaració de Saragossa, per a que les catalanes i els catalans puguem acabar decidint, com en el seu moment van decidir Escòcia i el Quebec, amb un referèndum amb plenes garanties democràtiques.

Autor/Autora

Marta Ribas / David Cid

Coordinadors nacionals d'ICV

Articles publicats : 2

Deixa el teu comentari

Scroll to top