Confluir amb perspectiva juvenil Revisat per Revista Treball a . Des de l’inici de la crisi i l’austeritat hem estat dient que la gent jove som un col·lectiu especialment afectat per les polítiques de la dreta a Catalunya, l’ Des de l’inici de la crisi i l’austeritat hem estat dient que la gent jove som un col·lectiu especialment afectat per les polítiques de la dreta a Catalunya, l’ Rating: 0
Esteu aquí: Home » Tribuna Oberta: confluència » Confluir amb perspectiva juvenil

Confluir amb perspectiva juvenil

Confluir amb perspectiva juvenil

Des de l’inici de la crisi i l’austeritat hem estat dient que la gent jove som un col·lectiu especialment afectat per les polítiques de la dreta a Catalunya, l’Estat i a Europa. Ja abans de la crisi econòmica denunciàvem les dificultats que tenia la gent jove per emancipar-se i construir el seu propi projecte de vida. Després de les retallades en drets socials que hem viscut els darrers anys, l’atur i la precarietat, la situació és molt pitjor, i la taxa d’emancipació ha davallat a nivells de fa més de 10 anys.

És urgent, doncs, també per a nosaltres, canviar aquestes polítiques que ens han portat fins aquí i posar les persones al centre. És urgent construir un subjecte polític capaç de guanyar, per tant, i això només ho aconseguirem sumant les diverses sensibilitats de l’esquerra catalana.

I com ens imaginem aquest subjecte polític? Des del punt de vista juvenil, és imprescindible que construïm un espai on la gent jove se senti cridada a participar, que pugui ser un espai d’empoderament i de participació política real de tota una generació que acumula molts desencisos amb la política institucional.

I per això és vital que aquest subjecte polític sigui permeable a les reivindicacions de la joventut i que sigui un espai on la gent jove s’hi senti còmode per participar, aprendre, aportar idees… I és per això que és important que aquest nou subjecte polític compti amb un espai de participació del jovent, que tingui un referent juvenil.

Un referent juvenil no és un espai de creació de quadres, només, sinó que la seva funció va molt més enllà i facilita la participació de la gent jove a l’espai polític, el contacte amb el moviment associatiu juvenil, el moviment estudiantil, les reivindicacions juvenils… És, en definitiva, un espai d’empoderament i creació d’idees i propostes que enriqueix moltíssim un espai polític permeable i obert.

Joves d’Esquerra Verda, com a referent juvenil actual, previ, del nou subjecte polític que és imprescindible crear, som una peça important per construir un espai juvenil ampli i divers, capaç d’aglutinar les reivindicacions i les esperances de la majoria de la gent jove, amable perquè la joventut catalana pugui participar, empoderar-se, ser protagonista del canvi polític més transformador que mai hem viscut com a generació.

Autor/Autora

Avatar

Coordinadora i coordinador nacional de Joves d'Esquerra Verda

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top