Berlin Alexanderplatz i Herr Schulz Revisat per Revista Treball a . Herr Schulz és un llibreter i crec que entendrà el perquè d’aquest títol. Herr Schulz llueix sovint una corbata roja que, aparentment, fa conjunt amb el seu mis Herr Schulz és un llibreter i crec que entendrà el perquè d’aquest títol. Herr Schulz llueix sovint una corbata roja que, aparentment, fa conjunt amb el seu mis Rating: 0
Esteu aquí: Home » Cartes dels lectors i les lectores » Berlin Alexanderplatz i Herr Schulz

Berlin Alexanderplatz i Herr Schulz

Herr Schulz és un llibreter i crec que entendrà el perquè d’aquest títol. Herr Schulz llueix sovint una corbata roja que, aparentment, fa conjunt amb el seu missatge més radical davant la dretanització de tota la socialdemocràcia. O el Sr. Schulz no encaixa en la línia oficial o bé ens està enganyant.

Berlin Alexanderplatz és una novel·la escrita per Alfred Döblin en 1928. Günter Grass considera que és la millor novel·la del segle XX. Es considera una “novel·la moderna”, pel seu ús de noves maneres de narrar. Jo la interpreto com una al·legoria expressionista i cubista de la tumultuosa història d’Alemanya en aquells anys d’inestabilitat. Franz Biberkopf, el protagonista central, que per a mi representa el país, és abduït contínuament, o bé seduït, pel sinistre Reinhold (el món de la banca i l’exèrcit). Per molt que intenta mantenir-se íntegre, el magnetisme d’aquest personatge és superior.

Ara jo em pregunto el mateix. En el Congrés de Bad Godesberg de 1959 el SPD abandonà oficialment el marxisme, deixant de ser un partit de treballadors per convertir-se en un partit interclassista. El PSOE ho faria el 1979.

Tinc la impressió que Schulz intenta beneir també l’aliança/pinça entre la pseudosocialdemocràcia i la dreta. Ben lluny d’Oscar Lafontaine, per desgràcia. Aquí ja tenim Navarro-Mas i el capitalisme de casinos. Urtasun té raó: aquest és el màxim risc de les properes eleccions europees. Caldria dir a en Schulz que en Botín també la té roja (la corbata).

Autor/Autora

Avatar

Professor de filosofia i militant d'ICV de Mataró

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top