Ara sí, construïm joves en Comú Revisat per Revista Treball a . Des de Catalunya en Comú estem vivint aquestes setmanes un procés clau, en tant que un any després de l’assemblea de la Vall d’Hebron, que ens va permetre comen Des de Catalunya en Comú estem vivint aquestes setmanes un procés clau, en tant que un any després de l’assemblea de la Vall d’Hebron, que ens va permetre comen Rating: 0
Esteu aquí: Home » Catalunya » Ara sí, construïm joves en Comú

Ara sí, construïm joves en Comú

Ara sí, construïm joves en Comú

Des de Catalunya en Comú estem vivint aquestes setmanes un procés clau, en tant que un any després de l’assemblea de la Vall d’Hebron, que ens va permetre començar a caminar, estem, ara sí, construint l’organització necessària per poder ser una eina útil als objectius de transformació social que ens vam marcar aleshores. Les idees no viuen sense organització i, per això, cal construir Catalunya en Comú arreu del territori, però també, cal construir un espai polític que cridi a participar-hi als col·lectius més vulnerables de la nostra societat, aquells que més necessiten aquesta transformació social.

Els reptes en la construcció d’organització de Catalunya en Comú són múltiples i complexos, com hem pogut comprovar en aquest any de vida, especialment per poder aconseguir una confluència que fugi de quotes de partits i sigui capaç de sumar per multiplicar agafant les riqueses de cadascuna de les organitzacions i persones que la conformen, mantenint les ganes i l’empenta d’un espai polític obert i proper a la ciutadania. I per ser-ho cal perseguir una organització inclusiva, on tothom tingui cabuda i, sobretot, on tothom tingui els espais idonis per a la seva plena, però sobretot útil, participació.

Per això, una organització que té voluntat de transformació i que pretén ser inclusiva és important que ens tingui present a les persones joves, un col·lectiu amb característiques i problemàtiques pròpies que fan que existeixi la necessitat d’autoorganització. A Catalunya, l’associacionisme juvenil abasta un espectre amplíssim d’entitats joves que treballen en tots els camps, sent presents, també, en el polític. En el moment que es construeix un partit és important tenir present que no tothom té les mateixes necessitats polítiques i organitzatives, com tampoc no es parteix des del mateix punt. I és per això que una organització inclusiva ha de buscar i permetre la socialització d’aquests col·lectius amb les eines que els hi siguin més útils pel seu empoderament i participació.

La gent jove, en aquest sentit, representem a una població que viu des d’una perspectiva diferent elements cívics, polítics o socials condicionats per unes realitats específiques a nivell laboral, estudiantil o associatiu. És per això que ens trobem moltes vegades amb una societat que ens interpel·la com a futur, i no com a present, motiu pel qual s’obre la necessitat d’empoderament, de la recerca de noves fórmules fetes i treballades des de paràmetres diferents. Fins al moment, però, tot i que les nostres propostes electorals han aconseguit arribar a moltíssima gent jove que comparteix els nostres objectius, això no s’ha traduït en una participació activa d’aquestes persones joves que ens permeti seguir creixent i treballant escoltant les seves demandes, inquietuds i propostes.

En aquest sentit, cal que una organització com la que Catalunya en Comú imagina i intenta construir fugi de paternalismes i no qüestioni les nostres capacitats per opinar, imaginar i proposar, no només en allò estrictament jove sinó en tot allò que ens interpel·la com a societat. Per això la gent jove hem de tenir la capacitat per pensar i decidir per nosaltres mateixes com ha de ser la participació a Catalunya en Comú, creiem que només així serem capaces de generar els espais que ens permetin una participació còmoda i útil per les persones joves -que fins al moment no s’han sentit en gran part motivades pel projecte- i el conjunt dels comuns podrà beneficiar-se de tot allò que nosaltres podem aportar.

Perquè serà tot això el que ens permetrà evolucionar amb noves pràctiques organitzatives, polítiques i ideològiques per totes aquelles persones que creiem en aquesta transformació social. I d’aquí la necessitat que un espai polític amb pretensió transformadora tingui clar que és important que la seva gent jove s’organitzi perquè puguem viure la militància per qüestionar, formar i desconstruir herències. Per créixer nosaltres però, sobretot, per fer créixer Catalunya en Comú des de la joventut.

Autor/Autora

Munsa Mompió i Gabino Martínez

Persones inscrites a Catalunya en Comú

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top