3 actes, 3 testimonis, 3 preguntes Revisat per Revista Treball a . Marta Otero Participant a la Via Catalana per la Independència a Vilafranca del Penedès 1. Perquè vas decidir participar en aquest acte en particular? Perquè es Marta Otero Participant a la Via Catalana per la Independència a Vilafranca del Penedès 1. Perquè vas decidir participar en aquest acte en particular? Perquè es Rating: 0
Esteu aquí: Home » Catalunya » 3 actes, 3 testimonis, 3 preguntes

3 actes, 3 testimonis, 3 preguntes

3 actes, 3 testimonis, 3 preguntes

Marta Otero
Participant a la Via Catalana per la Independència a Vilafranca del Penedès

1. Perquè vas decidir participar en aquest acte en particular?

Perquè estem en un carreró sense sortida i vull un país millor. Catalunya ha de ser escoltada. Crec que era important ser-hi present precisament perquè la dreta no monopolitzi les reivindicacions catalanistes i per aportar-hi la nostra visió social d’una Catalunya més lliure, però també més justa i humana. Si alguna cosa m’agrada d’ICV és el respecte per la pluralitat en aquesta qüestió.

2. Com seguir avançant per guanyar el dret a decidir?

Incorporant el màxim de suports, amb respecte a la pluralitat, liderat des del Parlament amb els instruments creats a aquest efecte (el Pacte Nacional i la Comissió parlamentària) que consensuï la via, el canal i el calendari de la consulta.

3. I els drets socials?

Drets nacionals i drets socials van de la mà, no té sentit plantejar-se un nou Estat que no planti cara a les desigualtats i al patiment de les famílies i infants; no vull un Estat propi de dretes. Per això penso que el paper d’ICV en aquest procés és puntal; cal remoure moltes consciències i generar més pensament crític entorn els efectes en la degradació dels serveis públics i la manca de cohesió social.

Marta Gabarda
Participant a la cadena humana que encerclà l’Hospital Josep Trueta de Girona

1. Perquè vas decidir participar en aquest acte en particular?

Perquè vaig creure important  fer ressò que vull una Catalunya lliure, pero també justa i social. Ara mateix, amb l’actual situació de crisi a tots nivells, em costa imaginar una Catalunya independent, tot i que hi estic a favor. Per aquest motiu vaig creure en assistir (fermament) a l’encerclada de l’hospital Trueta (acte totalment complementari i gens contrari a la Via Catalana, al meu parer).

2. Com seguir avançant per guanyar el dret a decidir?

Empoderant la ciutadania amb petits actes. Estem en un moment de total desconfiança cap a la figura del polític. És un bon moment per crear actes on es vegi que la sobirania del poble hi és.

3. I els drets socials?

Treballant al costat del poble amb transparència, amb coherència. Lluitant contra la corrupció i els corruptes. Sent valents i valentes.

Mireia de Rosselló
Participant en l’acció “Encerclem la Caixa” a Barcelona

1. Perquè vas decidir participar en aquest acte en particular?

Perquè em sentia més còmode en aquest acte. Els Bancs (i la Caixa) són els responsables màxims de la crisi. Sense canviar les polítiques econòmiques, no es pot fer res. No vull una Catalunya en mans dels mateixos de sempre.

2. Com seguir avançant per guanyar el dret a decidir?

Amb paciència i fent les coses pas a pas, tot i que hi ha molta pressa. Hem de seguir dialogant i trobar la manera d’exercitar el dret a decidir, que ara més que mai és necessari.

3. I els drets socials?

Drets socials i nacionals no es poden separar. Hem de poder decidir sobre tot. Si segueixen fent la política actual, encara que fóssim independents no millorarien la vida de la gent. No acabarien ni amb la pobresa, ni amb l’atur.

Autor/Autora

Redacció Treball
Articles publicats : 18

Deixa el teu comentari

Scroll to top