Treball, eina del passat, del present i del futur Revisat per Revista Treball a . Treball, la revista del PSUC, va néixer abans que el PSUC. Dos dies abans, exactament, el 21 de juliol de 1936. No eren uns dies fàcils per néixer, però per aix Treball, la revista del PSUC, va néixer abans que el PSUC. Dos dies abans, exactament, el 21 de juliol de 1936. No eren uns dies fàcils per néixer, però per aix Rating: 0
Esteu aquí: Home » Àmbits » Treball, eina del passat, del present i del futur

Treball, eina del passat, del present i del futur

Treball, eina del passat, del present i del futur

Treball, la revista del PSUC, va néixer abans que el PSUC. Dos dies abans, exactament, el 21 de juliol de 1936. No eren uns dies fàcils per néixer, però per això precisament ho va fer. Treball va ser un exemple més dels diaris que tots els partits comunistes van difondre durant bona part del segle XX, capçaleres històriques i emblemàtiques (com l’Humanité, com l’Unità) de la lluita antifeixista i per la justícia social, fins i tot en les condicions més dures. Com totes elles, el seu títol identifica el seu esperit: esdevenir portaveu d’una classe, d’una lluita, d’una fita tan utòpica com imprescindible. Treball va néixer lluitant, i ha viscut reflexionant, debatent i difonent noves i velles idees per a l’esquerra. No ha deixat de sortir mai, ni durant la guerra ni durant la clandestinitat, ni durant 40 anys de democràcia. I no deixarà de fer-ho ara.

Treball representa avui el lligam en actiu més directe amb el PSUC (de fet conserva el seu NIF), l’emparentament més estret amb una tradició de lluitadores admirables, des d’aleshores fins avui, que cal reivindicar i mantenir vives en la memòria.

Però sobretot Treball és un instrument de present i de futur útil i necessari, no per a unes sigles en concret, sinó  per a tot espai polític que vulgui ser crític i reflexiu avui en dia, i per a l’esquerra en general.

Treball va néixer abans que el PSUC i molt abans que ICV, i va continuar treballant després del PSUC, i també ho farà ara, orgullosa del seu passat llunyà i del seu passat recent, i il·lusionada per seguir sent tribuna de denúncia social i àgora de pensament col·lectiu, per reflectir, debatre, i interpretar la realitat des dels valors de l’esquerra roig-verd-violeta. Gràcies a totes i tots els que ho vareu fer i ho feu possible. Serà una feina col·lectiva que aquesta capçalera històrica pugui sobreviure al partit que fins ara li ha servit de paraigües. Sí, com sempre, Treball continuarà.

Autor/Autora

Júlia Brosa / Sergio de Maya

Codirectors de Treball

Articles publicats : 2

Deixa el teu comentari

Scroll to top