Rescatem las persones Revisat per Revista Treball a . Vivim una situació d’emergència social i el Govern continua sense pressupostos, que vol dir sense prioritats i amb més retallades. La ciutadania pren la iniciat Vivim una situació d’emergència social i el Govern continua sense pressupostos, que vol dir sense prioritats i amb més retallades. La ciutadania pren la iniciat Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » Rescatem las persones

Rescatem las persones

Rescatem las persones

Vivim una situació d’emergència social i el Govern continua sense pressupostos, que vol dir sense prioritats i amb més retallades. La ciutadania pren la iniciativa.

Les xifres d’atur, pobresa i exclusió creixen. La crisi avança i les retallades continuen al nostre país disfressant com a inevitable un veritable canvi de model cap a un Estat de beneficència, mercantilitzant i privatitzant el que eren drets universals, que garantien l’equitat i la justícia social.

En aquest context, neix una iniciativa ciutadana per “rescatar a les persones”: la Renda Garantida Ciutadana. Multitud d’entitats socials i organitzacions han impulsat aquesta Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que té per objectiu assegurar els mínims d’una vida digna a les persones o famílies que es troben en situació de pobresa.

Un 60,2% dels catalans i les catalanes tenen dificultats per arribar a final de mes. La pobresa severa s’ha multiplicat per 5 entre el 2008 i el 2011 (de l’1,15% al 4,98%).

La Renda Garantida suposaria uns ingressos de 664 € al mes per a una persona, i l’import augmenta en funció dels membres de la família. Les condicions d’accés a la prestació és ser major de 18 anys –condició no necessària en el cas de menors emancipats–, viure legalment a Catalunya –excepte les dones “reagrupades” que perdin la residència per separar-se del marit–, acreditar una residència continuada a Catalunya d’un mínim de 12 mesos i que no disposin d’ingressos o que aquests no siguin superiors als contemplats per l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (7.967,73 € anuals).

Signa per la Renda Garantida de Ciutadania!.

http://www.rendagarantidaciutadana.net

Autor/Autora

Redacció Treball
Articles publicats : 18

Deixa el teu comentari

Scroll to top