Pla de Xoc per la cultura Revisat per Revista Treball a . El grup d’ICV-EUiA va presentar en el Parlament un Pla de Xoc en l’àmbit cultural, en resposta a l’emergència que viu el sector, amb retallades dràstiques, impa El grup d’ICV-EUiA va presentar en el Parlament un Pla de Xoc en l’àmbit cultural, en resposta a l’emergència que viu el sector, amb retallades dràstiques, impa Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » Pla de Xoc per la cultura

Pla de Xoc per la cultura

Pla de Xoc per la cultura

El grup d’ICV-EUiA va presentar en el Parlament un Pla de Xoc en l’àmbit cultural, en resposta a l’emergència que viu el sector, amb retallades dràstiques, impagaments i incompliments dels acords de Govern, que provoquen el tancament de sales i la reducció del consum.
Destaca la petició de modificació de la Llei de l’Impost sobre el Valor Afegit per tal de gravar amb un IVA súper reduït del 4% totes les activitats i productes culturals, així com tots els serveis que se’n derivin. Aquest punt es va aprovar per unanimitat. També s’ha donat llum verda a altres mesures dins d’aquest Pla de Xoc, com per exemple l’aprovació d’un programa de suport a l’ús de les infraestructures i els espais desocupats amb cessions temporals, o d’ajuts a l’activitat cultural municipal, amb la participació de la Generalitat en el manteniment i creació de les Escoles Públiques d’Ensenyaments artístics.
Per contra, CiU i ERC han rebutjat tres punts de la moció que insten el Govern a aprovar un calendari de pagaments de tots els deutes del Departament de Cultura amb les entitats, empreses i ajuntaments, així com també permetre’ls-hi incloure els interessos de les despeses bancàries ocasionades per la demora en el pagament de les subvencions atorgades.
Per tot plegat, la portaveu parlamentària, Dolors Camats, ha proposat un canvi en el que ha estat fins ara la gestió i la política cultural perquè hi hagi “diàleg i predisposició” a complir els acords establerts pel mateix Departament, i mesures concretes i urgents per garantir la sostenibilitat del sistema cultural.

Autor/Autora

Redacció Treball
Articles publicats : 18

Deixa el teu comentari

Scroll to top