“Metamorphosis”, la història d’un canvi irreversible Revisat per Revista Treball a . El 16 de setembre de 2014 el director barceloní Manuel Pérez assistia a una reunió sectorial de productors catalans. A la sortida, la seva parella el va trucar El 16 de setembre de 2014 el director barceloní Manuel Pérez assistia a una reunió sectorial de productors catalans. A la sortida, la seva parella el va trucar Rating: 0
Esteu aquí: Home » Cultura » “Metamorphosis”, la història d’un canvi irreversible

“Metamorphosis”, la història d’un canvi irreversible

“Metamorphosis”, la història d’un canvi irreversible

El 16 de setembre de 2014 el director barceloní Manuel Pérez assistia a una reunió sectorial de productors catalans. A la sortida, la seva parella el va trucar al mòbil i li va dir que era a la presentació de Guanyem Barcelona a les Cotxeres de Sants. Malgrat el cansament del dia, Manuel, que havia seguit de prop el procés de naixement de la plataforma, va decidir apropar-se a l’acte. Durant el trajecte en metro una idea va començar rondar el seu cap sense parar, explica en Manuel. Una parada rere una altra, pensava en l’entusiasme que els impulsors de Guanyem tenien davant d’aquella nova oportunitat de transformar la política des de les bases. Li venien imatges al cap i va començar a pensar en el potencial cinematogràfic del procés de confluència que s’iniciava just en aquell mateix moment. Quan va arribar a les Cotxeres, la presentació estava a punt d’acabar. Aquella tarda Manuel va arribar tard a l’acte però ja tenia el convenciment de quina seria la seva pròxima pel·lícula.

Així va néixer el documental “Metamorphosis”, la història d’un canvi irreversible vist a través de la mirada d’una de tantes ciutadanes invisibles: la Laia. A partir de les seves vivències, el documental segueix el procés de creació de Barcelona En Comú des de la presentació pública del grup promotor Guanyem Barcelona fins a la victòria en les eleccions municipals del 24-M de 2015. El film planteja qüestions com: Què ens porta a implicar-nos políticament i emocionalment amb el canvi? A què renunciem per fer-lo possible?

Amb aquestes preguntes tan humanes, “Metamorphosis” és una veu que s’apropa a la feminització de la política d’una manera natural i honesta, centrada en les militants anònimes.

“Metamorphosis” es va presentar de la millor manera possible: primer com a part de la Selecció Oficial del Festival de Màlaga, i setmanes després, al festival DocsBarcelona, on va guanyar tant el Premi del Públic com una menció especial del Jurat. Allò va significar un impuls per un film que ha començat a girar per diverses ciutats que han vist crear-se plataformes ciutadanes semblants a Barcelona En Comú i que aquesta tardor podria presentar-se arreu de Catalunya si compta amb la col·laboració del públic. Allà on el film s’ha presentat, sorgeixen impressions i emocions molt similars, perquè és cert que vivim moments de canvi, però els canvis comporten il·lusions i també problemes. Com diu la protagonista del film, “la política prova de fer més fàcil el dia a dia, no? I de poder fer aflorar el millor de les persones i no aquesta lluita constant que és la que a vegades ens costa la vida”. Aquesta és la clau de “Metamorphosis”.

Podeu seguir i unir-vos a la seva gira a www.docmetamorphosis.com.

Autor/Autora

Rubén Montero

Director de cinema

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top