L’alcaldia de Barcelona a tocar Revisat per Revista Treball a . Hauríem de tirar bastant enrere per trobar que, a tres mesos de les eleccions, les enquestes ens diuen que la nostra candidatura és la segona en nombre de vots Hauríem de tirar bastant enrere per trobar que, a tres mesos de les eleccions, les enquestes ens diuen que la nostra candidatura és la segona en nombre de vots Rating: 0
Esteu aquí: Home » Opinió » L’alcaldia de Barcelona a tocar

L’alcaldia de Barcelona a tocar

L’alcaldia de Barcelona a tocar

Hauríem de tirar bastant enrere per trobar que, a tres mesos de les eleccions, les enquestes ens diuen que la nostra candidatura és la segona en nombre de vots i de regidors i que és molt petita la distància que la separa de la primera força. Només el PSUC de les municipals de l’any 1979 es trobà en una situació comparable, tot i que al final la victòria fou dels socialistes.

Barcelona en Comú, encapçalada per Ada Colau, és la nostra candidatura i hem de maldar pel seu èxit, que serà, no ho dubteu, l’èxit de la bona gent, l’èxit dels barris populars, l’èxit dels joves, l’èxit de la ciutadania compromesa i disconforme amb el model de ciutat que la dreta ha anat configurant en aquest darrer mandat.

I si fa trenta sis anys l’únic dubte era quin seria el partit guanyador, entre nosaltres i el PSC, essent indiscutible que la majoria seria clarament d’esquerres, avui la fragmentació política fa  difícil per no dir impossible la previsió de les futures majories de govern. Per això, doncs, cal que la nostra candidatura no només sigui la primera, sinó que obtingui un nombre de regidores i regidors capaç bé de governar en minoria bé de subscriure uns acords de govern coherents amb el seu programa i amb la voluntat dels seus electors.

I per assolir-ho ja hem donat unes passes importants, que ja han obtingut uns primers fruits. En efecte, hem aplegat les principals plataformes, moviments i energies de l’esquerra transformadora després d’un procés de debat sobre model de ciutat, codi ètic dels càrrecs públics, elaboració del programa i configuració de les llistes a partir dels membres de la candidatura. Ha estat un procés llarg i més de caràcter intern que obert al conjunt de la ciutadania. Era, segurament, inevitable i, en bona mesura, la solidesa futura de la coalició descansarà en la tasca discreta però profunda i ferma duta a terme al llarg dels darrers mesos.

Ara, però, cal projectar cap enfora la nostra proposta política per a Barcelona i per a tota la gent que hi viu, sense oblidar els qui hi treballen sense viure-hi o els qui la visiten. Queda una darrera formalitat, l’elecció dels noms que integraran la candidatura, demostrant també així que representem una manera diferent de fer política i que actuarem en el govern de la ciutat de la mateixa manera que hem actuat en el govern de la nostra coalició, amb discussió, amb propostes, amb participació, amb consens però també amb exigència, amb rigor i amb agilitat.

Barcelona reclama un gir estratègic i un consistori que prioritzi la dignitat dels barris i no les voreres de la Diagonal, l’eliminació de la pobresa infantil i no els comerços de luxe, la fi dels desnonaments i no els hotels de cinc estrelles, un transport públic no contaminant amb més metro i a uns preus assumibles i no un port per a creuers i embarcacions privades de màxim nivell. Hem d’inundar, literalment, la ciutat, els seus carrers i places, els seus casals i centres cívics, els mercats i les platges amb les nostres propostes, amb les nostres idees per a una Barcelona en Comú que retorni la il·lusió i sedueixi a tothom no només a votar-nos sinó a compartir amb nosaltres el camí fins el dia de les eleccions i sobre tot a partir del dia següent per tal que aquesta nova Barcelona sigui una realitat viscuda i no un somni electoral. Us necessitem i us hi esperem

Autor/Autora

Eulàlia Vintró

Membre del Consell Nacional d'ICV

Articles publicats : 36

Comentaris (2)

 • Avatar

  Josep M Armengou

  Molt bé, Lali, Com a confluïdor des del primer moment en els eixos d’Urbanisme (habitatge, mobilitat i espai públic) i de Turisme, puc certificar que feia molt de temps que no treballava sectorialment amb la riquesa de matisos, de generacions, de sexes i d’experiències (tothom en té !!!) que hi ha en aquesta confluència política. Un plaer . I demà, darrer dia per inscriure’s i votar a les primàries. L’operatiu ad hoc és molt eficient.

  Respon
 • Avatar

  Josep M Armengou

  Ara m’adono que feia dies que no visitava TREBALL -tinc pendent de dir alguna cosa al mastodòntic darrer article del Coscu- i que sóc el primer a valorar el teu article, Lali,…..de fa quinze dies !!.
  Un pèl adormits, aquests d’Iniciativa, trobo.

  Respon

Deixa el teu comentari

Scroll to top