La PAC planta les banyes a la pagesia Revisat per Revista Treball a . La nova distribució dels fons de la Política Agrària Comuna perjudica greument el camp català. Els criteris aplicats des de l’Estat queden ben lluny dels produc La nova distribució dels fons de la Política Agrària Comuna perjudica greument el camp català. Els criteris aplicats des de l’Estat queden ben lluny dels produc Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » La PAC planta les banyes a la pagesia

La PAC planta les banyes a la pagesia

La PAC planta les banyes a la pagesia

La nova distribució dels fons de la Política Agrària Comuna perjudica greument el camp català. Els criteris aplicats des de l’Estat queden ben lluny dels productors catalans i perjudiquen especialment sectors estratègics com la vinya i la fruita dolça i els territoris més desafavorits, en especial les zones muntanyoses. També les retallades en ajuts agroambientals i en ramaderia ecològica estan fent gairebé inviables els projectes emprenedors, sovint protagonitzats per dones i per joves, que duien esperança de futur als petits pobles i frenaven la tendència d’abandonament rural.

Aquests greuges contrasten amb l’alegria amb què des de la Unió Europea es subvenciona una activitat que és rebutjada per una àmplia majoria de la ciutadania i que, en molts dels Estats, és considerada directament il·legal: la tauromàquia, és a dir, les corrides de toros i tota la resta d’espectacles taurins.

Les xifres són alarmants: uns 130 milions d’euros anuals, provinents de la PAC, sostenen aquests espectacles d’escarni, tortura i mort, malgrat contravenen totes les normatives de benestar animal que són exigibles al global de les activitats ramaderes. I és que amb el pretext de considerar-los “tradicions culturals” i l’argument de “conservació, millora i foment de les races ramaderes pures”, milions d’euros dels fons públics van destinats a accions tan poc agràries com la rehabilitació de places de braus, els cursos de formació de banderillers i els intercanvis d’estudiants de tauromàquia entre Espanya i Portugal.

Ni una paraula de la davallada constant i en picat d’espectadors i de festejos taurins dels darrers temps, cap menció a què només una de cada quatre ramaderies de toros de lídia van posar més d’un exemplar en plaça per any i ni un de cada deu van vendre més de deu animals, acreditant-se així que les activitats són més que deficitàries i centrades en exemplars de baixa categoria (usats en correbous, capeas, embolats i altres pràctiques allunyades del foment de “races pures”), ni del fet que la declaració de la pretesa “Fiesta” com a “patrimonio cultural español” fou imposada els anys 2013 i 2015 al Congrés per la majoria del PP (amb complicitat abstencionista del PSOE) amb la única finalitat de contrarestar les prohibicions de Catalunya de l’any 2010, promogudes per més de 600.000 signatures provinents de la societat civil.

En conseqüència, des d’En Comú Podem ens mobilitzem i actuem decididament en contra de totes les expressions on el maltractament i el patiment de l’animal esdevingui un espectacle, reclamem que no rebin ni un cèntim de finançament públic les activitats vinculades a la tauromàquia i exigim que els fons recuperats vagin als veritables sectors de producció agroramadera que sí que són claus per al desenvolupament rural, agrari i territorial, en especial als petits agricultors i ramaders actius, a les zones desafavorides, als cultius de valors ambientals i socials, als emprenedors amb pràctiques de respecte paisatgístic, ecològic i diversificació de cultius i, molt especialment, als joves.

Autor/Autora

Jaume Moya

Diputat d’En Comú Podem al Congrés

Articles publicats : 2

Deixa el teu comentari

Scroll to top