La millor campanya de la nostra vida Revisat per Revista Treball a . Han passat més de 10 dies des de les eleccions. Unes eleccions que han servit per comptar vots que es tradueixen en influència i posen negre sobre blanc l'espai Han passat més de 10 dies des de les eleccions. Unes eleccions que han servit per comptar vots que es tradueixen en influència i posen negre sobre blanc l'espai Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » La millor campanya de la nostra vida

La millor campanya de la nostra vida

La millor campanya de la nostra vida

Han passat més de 10 dies des de les eleccions. Unes eleccions que han servit per comptar vots que es tradueixen en influència i posen negre sobre blanc l’espai dels Comuns i les diferents confluències a tot el territori.

Evitaré començar aquest relat des del principi dels principis, no faré servir el comodí 15M, ni entonaré el càntic del Procés. Vull començar per l’endemà, o per la setmana següent, que, des del meu punt de vista, és el principi d’aquesta nova història o segona temporada d’una sèrie. Els resultats no han estat bons,  les causes són diverses i estan ben analitzades o interessadament mal analitzades des de fronts molt distints. Cadascuna de les candidatures presentades sota el paraigua de Catalunya en Comú s’ha esforçat de forma extraordinària, no cal dir que és molt complicat presentar-se davant dels veïns i les veïnes com l’alternativa quan trenta dies abans has deixat de ser la primera força a Catalunya en unes eleccions generals. Bé, ja ho he dit. Evocar la ciutat valenta o la ciutat verda, com en el cas de Barcelona, fer balanç de l’obra de govern, de govern de veritat, sense la complicitat de molts actors, sectors i ciutadania bombardejada durant quatre anys per una duríssima oposició mediàtica, que han fet d’altaveus d’una oposició mimada i sobretot consentida en excés, és molt difícil. Davant d’aquest escenari, que podria portar al desànim de qualsevol persona, dones i homes valentes han fet la millor campanya de la seva vida, gràcies a les petites batalles guanyades en la quotidianitat, és en aquest espai que s’està guanyant en el terreny de l’hegemonia i dona motius molt poderosos per no caure en el pessimisme. M’explico. Ens encaminem a una crisi ecològica que atura tots els rellotges de la civilització, de les mesures per pal·liar les conseqüències del canvi climàtic, el municipalisme és qui té la clau per canviar agendes i situar les prioritats, hauria d’arribar un cataclisme tipus Bolsonaro o Trump perquè  les polítiques valentes en aquest camp de la transició ecològica realitzades pels Ajuntaments del Canvi es revertissin. Un altre del triomf ha estat frenar l’ascens de la ultradreta als barris i municipis que més estan patint les conseqüències d’una llarga crisi econòmica i social. La força del municipalisme transformador ha pogut fer emmudir el cant de sirena del feixisme, cosa que no ha passat en altres indrets d’Europa. El mític “Sí se puede” ha esdevingut el millor antídot per debilitar el virus dels de l’”Hemos pasao”.

Mentre els mitjans de comunicació s’entretenen especulant sobre pactes, la gent, amb més o menys responsabilitat política, en els millors dels casos està negociant, i la resta pensant en com treballar millor per reforçar l’espai, protegint-lo, cuidant-lo de velles maneres de fer, i molt convençudes que en les darreres municipals hem fet “la millor campanya de la nostra vida”. És evident que aquests cicle electoral ha estat una prova de foc, no obstant tot indica que som un espai polític que creixerà, com ho fa la família verda europea, com ho fa el moviment feminista, sobre el terreny som un moviment polític que innova i que és tendència en el camp de l’hegemonia discursiva i que, a pesar de molts inconvenients i d’algun que altre tret al peu, està en una bona situació per  recuperar els suports perduts en un cicle electoral duríssim per a un espai en construcció.

Autor/Autora

Rosa Mateu

Redacció Treball

Articles publicats : 24

Deixa el teu comentari

Scroll to top