La contrareforma local de CiU i PP: hi perd la ciutadania Revisat per Revista Treball a . Tant el Govern de la Generalitat com el de l’Estat han impulsat avantprojectes de Llei de governs locals en una direcció molt semblant. En ambdós casos, suposen Tant el Govern de la Generalitat com el de l’Estat han impulsat avantprojectes de Llei de governs locals en una direcció molt semblant. En ambdós casos, suposen Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » La contrareforma local de CiU i PP: hi perd la ciutadania

La contrareforma local de CiU i PP: hi perd la ciutadania

#SomBaixLlobregatTant el Govern de la Generalitat com el de l’Estat han impulsat avantprojectes de Llei de governs locals en una direcció molt semblant. En ambdós casos, suposen una pèrdua d’autonomia local, la centralització de competències i la consolidació d’organismes de segon nivell del món local en detriment dels nostres ajuntaments. Cap d’ells no s’acompanyen en paral·lel de la reforma, més que necessària, del finançament local.
Ens trobem, de nou, amb uns governs insensibles al paper dels ajuntaments. Qui més pot perdre amb aquestes reformes és la ciutadania, que veurà retallats o eliminats serveis necessaris i imprescindibles, com les polítiques socials, educatives, formatives o de lluita contra l’atur.
En concret, l’avantprojecte català planteja la desaparició de facto de la comarca del Baix Llobregat. La major part dels municipis (inclosa la capital, Sant Feliu de Llobregat) passarien a formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, deixant de pertànyer al Baix Llobregat. Entitats socials, polítiques, econòmiques i civils, conjuntament amb ICV, estan impulsant la campanya #SomBaixLlobregat per tal d’impedir-ho.

Autor/Autora

Redacció Treball
Articles publicats : 18

Deixa el teu comentari

Scroll to top