ICV impulsa la declaració d’il·legitimitat d’una part del deute dels ajuntaments Revisat per Revista Treball a . La col·laboració entre ICV-EUiA i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute permet, per primer cop a l’Estat, declarar il·legítim part del deute de Badalona. La col·laboració entre ICV-EUiA i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute permet, per primer cop a l’Estat, declarar il·legítim part del deute de Badalona. Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » ICV impulsa la declaració d’il·legitimitat d’una part del deute dels ajuntaments

ICV impulsa la declaració d’il·legitimitat d’una part del deute dels ajuntaments

La col·laboració entre ICV-EUiA i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute permet, per primer cop a l’Estat, declarar il·legítim part del deute de Badalona.

L’Ajuntament de Badalona va aprovar, en el Ple municipal del 25 de juny, una moció per la qual considerava part del seu deute com a il·legítim. Es tracta de més de 31 milions d’euros d’interessos de préstecs contrets amb diverses entitats financeres del Pla de pagament de proveïdors. La moció va ser impulsada per ICV-EUiA de Badalona conjuntament amb la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, i és la primera que es pronuncia en aquest sentit en tot l’Estat espanyol.
Aquesta proposta s’emmarca en l’impuls que ICV-EUiA vol donar a les Auditories Ciutadanes del deute a nivell local, per establir quina part del deute contret per les institucions públiques és il·legítima. La campanya pretén, per una banda, denunciar  la reforma “exprés” de la Constitució Espanyola per part de PP i PSOE, consagrant l’obligatorietat del pagament del deute per damunt de qualsevol política pública que garanteixi el benestar de la ciutadania i, per l’altre, qüestionar el Pla de Pagament a Proveïdors, que suposa l’enriquiment de la banca privada a costa de diners públics, mitjançant mecanismes il·legítims de generació de deute públic.
Des d’ICV-EUiA volem impulsar més declaracions de deute il·legítim a més ajuntaments d’arreu del país i explicar l’experiència de països que han assolit quitances i reestructuracions del deute, tot havent-se reconegut com a il·legítim el deute generat per mecanismes polítics i econòmics que faciliten de forma deliberada el deute en contra de l’interès general de la ciutadania.

Autor/Autora

Redacció Treball
Articles publicats : 18

Deixa el teu comentari

Scroll to top