EstArter, un espai per a la emprenedoria social col·laborativa Revisat per Revista Treball a . En el punt de partida del projecte EstArter hi ha la idea que les sortides del túnel on estem ficats, si es plantegen únicament com a sortides individuals, resu En el punt de partida del projecte EstArter hi ha la idea que les sortides del túnel on estem ficats, si es plantegen únicament com a sortides individuals, resu Rating: 0
Esteu aquí: Home » Actualitat » EstArter, un espai per a la emprenedoria social col·laborativa

EstArter, un espai per a la emprenedoria social col·laborativa

EstArter, un espai per a la emprenedoria social col·laborativa

En el punt de partida del projecte EstArter hi ha la idea que les sortides del túnel on estem ficats, si es plantegen únicament com a sortides individuals, resulten extremadament limitades: només uns quants, els més audaços, preparats i/o amb el suport de bones posicions prèvies,  trobaran aquesta sortida, la resta corre un gran perill de quedar-se’n al marge. També està la idea, a la base del projecte EstArter, que les sortides no poden ser únicament “empresarials”, sinó que també han de ser, necessàriament, “ètiques” i “polítiques” i, per tant, col·lectives i compromeses amb determinats valors i formes de fer. Finalment, en el punt de partida del projecte EstArter, també està molt clara la idea que la producció de coneixement  no és ni única, ni potser principalment, una activitat acadèmica, i que són moltes les persones i les organitzacions que, com a resultat de la seva pràctica, de les seves experiències, atresoren uns coneixements que poden ser molt valuosos. Si ajuntem totes aquestes idees: buscar sortides a la situació actual, que no es basin només en l’individual, que tinguin un contingut ètic, polític i no només crematístic i que reconeguin la importància de la construcció col·lectiva de coneixements i projectes, llavors ja tenim el projecte EstArter.

Les sortides no poden ser únicament “empresarials”, sinó que també han de ser, necessàriament, “ètiques” i “polítiques”.

El que busquem amb l’EstArter és crear una espai per a la formació i l’experimentació en aquelles habilitats, actituds i coneixements que resulten clau a l’hora de tirar endavant projectes de forma col·lectiva i col·laborativa i que transiten des de l’emocional i comunicatiu, fins a l’estratègic i organitzatiu, passant per allò més tangible: que surtin els números. Aquests projectes poden ser petites emprenedories econòmiques, però també associacions, campanyes, voluntariat, xarxes d’intercanvi, processos comunitaris i qualsevol projecte que es basi en el pensar i actuar de persones que volen col·laborar i compartir el seu desenvolupament.

Però atenció, que l’experiència ens mostra cada dia que una cosa és voler col·laborar i una altra és poder i saber fer-ho: es requereixen habilitats i actituds, coneixements i principis, objectius i estratègies, recursos i organització. L’EstArter vol ser un espai on sigui possible construir tot això, també de forma col·laborativa: ens hem ajuntat moltes entitats que ja estem col·laborant, membres de 9 institucions diferents: IGOP-UAB, CRIC (redactors d’opcions), Aposta, LabCoop, Hobest Consultora, RAI, Can Masdeu, Federació Catalana d’ONG, Cooperativa ETCS i Cooperativa Fil a l’Agulla. La metodologia de treball que es proposa es basa en la col·laboració, la gent que s’apunti haurà de crear espais de treball conjunt i alimentar-los. Podríem dir que a l’EstArter es ve a practicar la col·laboració, aprendre d’aquesta pràctica i traduir els aprenentatges en projectes que poden ser molt diversos en els seus continguts i objectius, tot i compartir principis i mètodes de treball.

A l’EstArter es ve a practicar la col·laboració, aprendre d’aquesta pràctica i traduir els aprenentatges en projectes.

Aquí teniu informació més detallada dels continguts (http://bit.ly/infoESTARTER). Veureu que es tracta d’un espai prou flexible i ajustable a la diversitat que esperem trobar en els nostres entorns. Ens agradarà treballar en i amb aquesta diversitat i provocar processos d’intercanvi i enriquiments mutu. Volem ser un recurs per a persones i col·lectius i també per a les administracions públiques: els vivers d’empreses i els estímuls a la iniciativa econòmica tradicional no han de desaparèixer. Segurament, joves emprenedors del món de la tecnologia podran guanyar-se molt bé la vida i generar ocupació amb les noves empreses que ja estan pensant; però no podem descuidar les respostes menys adaptatives i més transformadores. Adreçades a persones i grups que potser no són els més preparats, formats i recolzats, però sí són els portadors d’una gran promesa: la d’un altre món millor per a la majoria.

Autor/Autora

Oscar Rebollo

Coordinador de l'Escola de l'IGOP

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top