Defensem el 0-3 Revisat per Revista Treball a . Ja han passat dos anys des de l’arribada al Govern municipal de Barcelona de l’alcalde Xavier Trias, amb Gerard Ardanuy al capdavant de la regidoria d’Educació. Ja han passat dos anys des de l’arribada al Govern municipal de Barcelona de l’alcalde Xavier Trias, amb Gerard Ardanuy al capdavant de la regidoria d’Educació. Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » Defensem el 0-3

Defensem el 0-3

Ja han passat dos anys des de l’arribada al Govern municipal de Barcelona de l’alcalde Xavier Trias, amb Gerard Ardanuy al capdavant de la regidoria d’Educació. En aquest temps, el seu atac al model de les escoles bressol municipals ha estat demolidor: més infants a cada grup i menys suport educatiu al migdia, dificultant l’acompanyament i el respecte pels ritmes i necessitats de cada infant. També s’ha privatitzat la gestió de tres escoles bressol noves, trencant així la xarxa única de gestió pública. Aquests canvis s’han imposat de forma unilateral i sense cap mena de diàleg.
La comunitat educativa del 0-3 i les entitats que formem la Plataforma03BCN volem reconstruir el model de les escoles bressol, un bé comú de la nostra ciutat. Per això, hem impulsat la Iniciativa Ciutadana “Defensem el 0-3” amb l’objectiu de regular els requisits necessaris per a un model d’escola bressol educatiu, de qualitat, públic i inclusiu. Volem que es parli de l’Educació dels més petits i les més petites fent ús d’aquest procés participatiu, organitzat amb la complicitat de la ciutadania.
L’equip de Govern no ha trigat a posar paranys a la tramitació de la Iniciativa Ciutadana, vulnerant el dret legítim a la participació. Davant d’una normativa poc regulada, esgrimeixen defectes formals en el procediment, un contrasentit que evidencia manca de voluntat política.
Seguirem lluitant per donar veu a les 25.916 signatures que el Govern municipal pretén silenciar i per recuperar el 0-3 com a etapa plenament educativa.

Autor/Autora

Marta Verdejo

Representant Comissió Promotora Iniciativa Ciutadana #Defensemel03

Articles publicats : 1

Deixa el teu comentari

Scroll to top