Comença la 23a edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient Revisat per Revista Treball a . D’entre tots el festivals especialitzats de cinema que es fan i desfan, el FICMA és un dels veterans. 23 edicions del Festival Internacional de Cinema de Medi A D’entre tots el festivals especialitzats de cinema que es fan i desfan, el FICMA és un dels veterans. 23 edicions del Festival Internacional de Cinema de Medi A Rating: 0
Esteu aquí: Home » Cultura » Comença la 23a edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient

Comença la 23a edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient

Comença la 23a edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient

D’entre tots el festivals especialitzats de cinema que es fan i desfan, el FICMA és un dels veterans. 23 edicions del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, un esdeveniment que permet que a Barcelona es projectin una bona selecció de documentals, curts i llargmetratges, ficció i premières, que difícilment es veuran a les sales comercials del país. El FICMA és una mostra que està generant circuit, que va més enllà dels dies del Festival, que difon un model de cinema alternatiu, compromès i que explora altres formes de gestió i producció, com la cooperativa, i en definitiva crea un espai i una xarxa per als professionals i per a uns espectadors actius. Per als seus fidels i especialment per al seu fundador, Claudio Lauria, el FICMA és “un festival necessari, que mostra el que molts no volen veure i que dóna veu a molts que no la poden tenir”. La història del FICMA va lligada a dues persones que, més que gestors culturals i entesos en la matèria, són “activistes del cinema”: l’argentí Claudio Lauria i el català Jaume Gil, director executiu, que amb molta sensibilitat i amb mirada crític, seleccionen metòdicament les cintes, amb l’objectiu de convertir el FICMA en una mostra de divulgació i sensibilització ambiental, que persegueix deixar petjada en tots nosaltres. L’equip del FICMA ha aconseguit que aquesta mostra cinematogràfica sobrevisqui al canvi climàtic cultural d’un món globalitzat i regentat per una conjura de necis de l’establishment. Com li agrada dir a Jaume Gil, “no és només un Festival de Cinema, és un punt de trobada d’idees, activitats i històries que ens volen donar esperança, ja que malgrat totes aquestes situacions dolentes que estem patint, a les nostres mans està poder revertir-les.”

Més de 145 produccions de les gairebé 2.300 que s’han presentat al certamen conformen la programació del FICMA 2016, que es projectaran en diferents espais: Cinemes Girona (Secció Oficial), universitats de Barcelona, Pompeu Fabra i Blanquerna (Ruta UniFICMA) i al CosmoCaixa (Petit FICMA), que albergarà projeccions per als més petits i les seves famílies, amb tallers i activitats com “El Planeta Terra en tots els seus estats” a partir del 6 de novembre. El guardó del FICMA és el Sol d’Or

A la Secció Estrenes es podrà veure “TERRA” de Yann Arthus Bertrand, que es presentarà durant la inauguració el 3 de novembre. Una estrena europea és el llargmetratge “CONSUMED”, protagonitzat per Zoe Lister-Jones, Victor Garber, Griffin Dunne i Danny Glover, que narra la preocupació d’una mare pels misteriosos problemes de salut del seu fill i això fa que entri al món dels aliments genèticament modificats. Per a la cloenda, el 10 de novembre, s’estrenarà el documental “CHASING ASYLUM” d’Eva Orner, guanyadora d’un Oscar al 2007 i que assistirà al Festival per presentar el seu darrer treball, que s’endinsa en l’impacte de les severes polítiques migratòries australianes. El FICMA també retrà un homenatge a l’activista i Premi Goldman 2015, Berta Cáceres, que va ser assassinada aquest 2016 per defensar el medi ambient.

El FICMA es consolida, i aquesta per si sola ja és una bona notícia. No us perdeu aquesta oportunitat de veure films amb valor afegit i que ens ajuden a pensar les solucions als conflictes ambientals i socials.

Autor/Autora

Rosa Mateu

Redacció Treball

Articles publicats : 24

Deixa el teu comentari

Scroll to top