Barcelona: Tornem a reviure el somni Revisat per Revista Treball a . Fa quatre anys Barcelona en Comú va guanyar les eleccions municipals a Barcelona i amb onze regidores i regidors  va obtenir-ne l’alcaldia, un èxit merescut per Fa quatre anys Barcelona en Comú va guanyar les eleccions municipals a Barcelona i amb onze regidores i regidors  va obtenir-ne l’alcaldia, un èxit merescut per Rating: 0
Esteu aquí: Home » Món local » Barcelona: Tornem a reviure el somni

Barcelona: Tornem a reviure el somni

Barcelona: Tornem a reviure el somni

Fa quatre anys Barcelona en Comú va guanyar les eleccions municipals a Barcelona i amb onze regidores i regidors  va obtenir-ne l’alcaldia, un èxit merescut però inesperat i que va provocar un gir important en la política municipal. Encara avui molts sectors econòmics, polítics i socials no ho han acceptat i han dut a terme una incessant campanya de descrèdit contra Ada Colau i el govern de la ciutat. És evident, doncs, que aspiren a arrabassar-li l’alcaldia i que han utilitzat tots els mitjans al seu abast per degradar la persona, la institució i l’acció de govern. També hi ha qui, probablement per experiències pròpies poc afortunades, s’esforça en qüestionar la cohesió dels comuns i la solidesa de la confluència dels partits que la constitueixen. No són un bon exemple a seguir ni a escoltar.

En aquell moment, i des d’aquestes pàgines, vaig fer una crida a la mobilització de la gent per tal de difondre el programa dels comuns i fer  que el seu èxit fos l’èxit de la bona gent, l’èxit dels barris populars, l’èxit dels joves, l’èxit de la ciutadania compromesa i disconforme amb el model de ciutat que la dreta havia configurat en el mandat anterior.

La victòria i el govern dels comuns a la ciutat, malgrat haver-lo exercit en minoria i amb pactes puntuals amb altres forces polítiques, han demostrat que sí era possible posar en marxa una elèctrica municipal, congelar el preu del transport públic, dedicar més diners que cap altra ciutat catalana i espanyola al benestar social, obligar els promotors d’habitatge privat a dedicar-ne el 30% a habitatge assequible, incrementar els espais verds i els carrils bici, eliminar cinc mil pisos turístics  il·legals, emprendre una política activa d’habitatge públic  amb la construcció de 4644 pisos en 72 solars, uns 800 dels quals ja estan habitats, esdevenir l’ajuntament més transparent de tot l’Estat, cobrir part de la Ronda de Dalt, portar el Metro a La Marina, recuperar la Model, invertir en el pla de barris,…. I si algunes coses no han reeixit  ha sigut  per culpa del sectarisme partidari d’altres forces, com ERC en el cas del tramvia per la Diagonal –estava en el seu programa i hi torna a figurar ara, però ho va boicotejar sistemàticament per evitar que fos considerat un encert de Colau- o com el PSC en diverses votacions, fruit no de la discrepància amb els continguts sinó del rancor pel trencament del pacte de govern entre comuns i socialistes.

I si el 25 de maig de 2015 varem viure un somni, el dia 27 tenim l’oportunitat de reviure’l i de fer que Barcelona segueixi en mans de qui anteposa els interessos de la ciutat i de la seva gent a opcions independentistes, elitistes o personalistes que en res milloren les condicions de vida de la ciutadania. Només cal pensar en l’absoluta paràlisis del govern de la Generalitat en mans de JxCat i ERC, per tenir clar a qui no s’ha de votar si aspirem a donar satisfacció a les demandes i aspiracions dels barcelonins. Quatre anys més són necessaris per culminar moltes de les actuacions iniciades o projectades.

Barcelona es mereix un bon govern que posi la seva gent al bell mig de tota la seva tasca. Els comuns ja han demostrat que poden i saben com fer-ho. Hem comptat i volem seguir comptant amb la participació, la col·laboració i l’esperit crític de la gent. Votem Ada Colau i Barcelona en Comú el dia 26 i continuem al seu costat l’endemà i tot el mandat.

Autor/Autora

Eulàlia Vintró

Membre del Consell Nacional d'ICV

Articles publicats : 36

Comentaris (1)

  • Avatar

    Manel

    Sent-ho discrepar Lali, despres del somní hi ha el dur despertar. La liquidació d’un projecte de llarga trayectoria.

    Respon

Deixa el teu comentari

Scroll to top