Aturem el projecte Castor Revisat per Revista Treball a . La intenció del Govern de l’Estat, i a la qual CiU dóna suport activament, de convertir Espanya en un hub gasístic és un error abismal: la inversió en infraestr La intenció del Govern de l’Estat, i a la qual CiU dóna suport activament, de convertir Espanya en un hub gasístic és un error abismal: la inversió en infraestr Rating: 0
Esteu aquí: Home » Catalunya » Aturem el projecte Castor

Aturem el projecte Castor

Aturem el projecte Castor

La intenció del Govern de l’Estat, i a la qual CiU dóna suport activament, de convertir Espanya en un hub gasístic és un error abismal: la inversió en infraestructures de transport i emmagatzematge de gas perpetuaran el model de dependència dels combustibles fòssils, que és un model caduc, contaminant i accelerador del canvi climàtic i que frena l’expansió de les energies renovables. La reforma que planteja el Govern sobre el gas (mitjançant el projecte de llei d’aprovació de mesures urgents pel creixement, la competitivitat i l’eficiència), malgrat reconèixer que les inversions gasístiques han estat un complet desastre, no acaba amb la sobredimensió actual de la planificació gasística i fan pagar al consumidor aquestes decisions empresarials i polítiques errònies.

El projecte Castor és el paradigma d’aquest model, activament defensat per PP i PSOE, que socialitza les pèrdues, però no els beneficis. Els 1.700 milions d’euros demanats per ACS per l’aturada de l’activitat els ha d’assumir l’empresa, que és la que ha generat l’activitat i els impactes (centenars de terratrèmols allà on s’ha injectat gas). Hi ha hagut una manca de garanties flagrant quant a l’estudi d’impacte ambiental, i fins i tot la Comissió Nacional de l’Energia va qüestionar la gestió del projecte i l’arbitrarietat en l’adjudicació de partides, tot alertant que els creixents costos comprometien l’interès general. ICV hem demanat al Govern central que procedeixi a aturar de manera permanent el projecte Castor, amb la garantia que les arques públiques no se’n faran càrrec, tot depurant les responsabilitats pertinents.

Laia Ortiz. Diputada d’ICV al Congrés

Autor/Autora

Laia Ortiz

Tinenta d'alcaldessa de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona

Articles publicats : 5

Deixa el teu comentari

Scroll to top