Ara és demà (passat) Revisat per Revista Treball a . Un cop ens hem llevat embriagats de l'indubtable èxit de l'Ara es Demà, tot i la dura autocrítica prèvia dels qui ho consideraven massa o massa poc, cal que pen Un cop ens hem llevat embriagats de l'indubtable èxit de l'Ara es Demà, tot i la dura autocrítica prèvia dels qui ho consideraven massa o massa poc, cal que pen Rating: 0
Esteu aquí: Home » Cartes dels lectors i les lectores » Ara és demà (passat)

Ara és demà (passat)

Un cop ens hem llevat embriagats de l’indubtable èxit de l’Ara es Demà, tot i la dura autocrítica prèvia dels qui ho consideraven massa o massa poc, cal que pensem quins han de ser els passos futurs a seguir. Queda clar que no ens podem limitar a esperar que els esdeveniments ens forcin a moure fitxa, ni tampoc podem empènyer a altres actors per tal que tinguin gestos de reconeixement, maduresa i generositat contra la seva tossuda voluntat.

Ens hem d’espolsar les pors de fracassos passats i perjudicis envers elements nous. No hem de tenir complexes d’afrontar amb fermesa un lideratge estructural que faci de pont entre la solidesa dels continguts ideològics i la liquiditat de la participació horitzontal.

Les eleccions municipals son una excel·lent oportunitat per assajar aquesta nova forma de fer política. Buscant aliances en les lluites locals a peu de carrer, sense presses ni precipitacions, prioritzant en tot moment el debat de continguts al de llistes i càrrecs, doncs tampoc podem deixar que la il·lusió ens faci il·lusos, oblidant que les oportunitats sovint son llamineres crides pels oportunistes.

Una alternativa que no busqui tan sols fer una còmoda i pueril estètica antipolítica des de la oposició. Aquest cop anem a trencar el sostre de vidre i demostrar que no se’ns cauen els anells per executar aquelles decisions que cal dur a terme per sortir de la crisi austeritaria, amb tenacitat, seny i defugint udols guturals del populisme. Tan sols falta que ens creguem, amb tota  convicció i humilitat, de que en som capaços.

Ens atrevim a guanyar?

Autor/Autora

Roger Molinas

@arqueoleg

Articles publicats : 3

Deixa el teu comentari

Scroll to top